Femeia, femeia…

Mătăsoase ș… felinoase, acide ori… al-caline (după gust), tandre pururea (ori pe… picioru-șe de răz-boi), fermecătoare, mof-turoase și haioase (niște pisici de catifea, până la urmă), lu-necoase ori… sârmoase (cu… ghimpișori!), vaporoase și… trendy, cocoșate, mai zilnic, sub povara papornițelor, fru-moase ca un gând răzleț, di-afane și glamour-oase, mâ-nioase ori torcătoare (tot ca niște aristocats), eve ori pe-nelope, ochi alunecoși – ini-mioare zburdalnice, misterioa-se purtătoare și ocrotitoare de viață (Părintele celest a știut pe cine să parieze în planetă !), gioconde la bine și veselie ori, vaai, amărâte fefelege co-coșate și încărcate de hămăleli rutiniere, lascive ori electrice (toate la-la-la vremea lor!), vanilie și scorțișoară arare au des, stol de libelule, seducă-toare pururea, unice-unice, să-rite ades de pe fix (baa… mobil), da’ pururea a-do-ra-bi-le (chiar la mânie), magie și miracol, sare, zăhărel & piper (la nevoie și după gust), domnițele bătăilor noastre de inimă de sub pecetea tainei, incisive ori posesive (potrivit sloganului șezi binișor nu-mi da pace, după caz), senzuale, fas-cinante și complexe în arome, sunete și culori, cicălitoarele noastre de… serviciu și de catifea, fascinantele domnițe din tagma genului… mișto – toate ies astăzi la interval (barem o zi, una singură, din atâta amar de zile și nopți, cât să aibă a-nul), ies astăzi la cinstire și galonare.
 

Dumitru Brădățan

Barem atât! Pentru voi, regine ale magiei și mis-terului, în preajma cărora te simți, ca bărbătuș, când prinț, când cerșetor. Săru’ mâna, ori-unde te-ai afla, FEMEIE! Și-ți aducem mulțam pentru că, fără de tine, pământul ăsta ar fi fost mai sărman c-o idee, do-uă. Și fără de… tot ce s-a in-ventat mai îmbelșugat în pla-netă cu sânge, cu viață. Ex-periențe, gânduri, gesturi, stări, sentimente, bucurii, spaime, impresii, deziluzii, proiecte, speranțe, aspirații în frumusețe și iubire. Pe scurt(& pe lung): VIAȚĂ. Săru’ mâna! Iarăși-și-iarăși…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI