Dintr-o colaborare internațională

Un produs viu

La Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni a fost prezentat „produsul” final al unei colaborări dintre instituția de învățământ fălticeneană și școli din Lituania, Letonia, Turcia și Italia , care face parte din metodele creative de promovare a limbilor străine. Piesa de teatru “Director pentru o zi” a fost pre-zentată în amfiteatrul colegiului, bucu-rându-se de un real succes. Coordona-torul proiectului pentru partea română, profesor Alina Cristea, ne-a spus că au fost prezentate în cadrul proiectului 4 scenarii, dintre care a fost ales cel prezentat. Acesta a fost conceput în limba engleză, iar apoi va fi tradus în fiecare din limbile vorbite în țările participante la proiect.
 

În premieră piesa a fost tradusă și prezentată de elevii din România, urmând ca, pe 7 martie, Alina Cristea, însoțită de unul dintre elevii implicați în proiect, să se deplaseze în Italia, unde va fi prezentată piesa de teatru, de această dată tradusă în limba italiană. În perioada 22-27 aprilie, unul dintre “actorii” de la Colegiul “Nicu Gane” va pleca în Turcia, unde se va întâlni cu reprezentanți din celelalte țări cuprinse în proiect și, împreună, vor prezenta piesa în limba engleză. La spectacolul de la Fălticeni a participat prof. Magda Grigoraș, responsabil cu proiecte comu-nitare și integrare europeană, care a a-preciat că este primul „produs viu” al unui proiect Comenius, în timp ce alte proiecte au ca produs un CD, o broșură sau o carte. “Bine ar fi dacă în Turcia ar putea pleca mai mulți copii și chiar întreaga trupă de teatru, însă finanțarea proiectului nu permite decât deplasarea unui singur elev. Cred că ar trebui să apelăm la sprijinul unor sponsori și chiar al părinților pentru a face posibi-lă mobilitatea întregului grup.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: