În trimestrul II

Spitalul va fi informatizat

Directorul general al Spitalului Județean Suceava, dr. Cristian Irimie, a precizat recent că informatizarea Spitalului Județean de Urgență Suceava va fi demarată în trimestrul al doilea al anului, după semnarea contractului-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava și repartizarea bugetului. El a spus că pentru achiziționarea prin licitație unui sistem informatic pentru managementul spitalului s-a efectuat un studiu de piață, costurile estimate în acest sens fiind cuprinse între 30.000 și 100.000 de euro.
 

Directorul spitalului consideră că informatizarea spitalului va contribui la o mai bună funcționare a acestuia și, în special, va duce la o reducere a cheltuielilor și a risipei. Cu ajutorul acestui sistem, se contează că vor putea fi rezolvate mai multe cerințe, privitoare la managementul medical, cel al secțiilor, laboratoarelor, al blocului alimentar etc. Astfel, va putea fi cunoscut traseul pe care-l parcurge un pacient al spitalului, de la internare până la externare, cel al medicației și al analizelor medicale, putând fi evitate „ruperile de stoc” atât la medicamente, materiale sanitare, cât și la alimente. De asemenea, sistemul urmează a cuprinde și domeniul financiar-contabil (gestiune, stoc, furnizori, clienți), salarizarea, și multe altele. Fiecare secție va avea o unitate informatică ce va fi conectată la rețeaua spitalului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: