PPCD – PD

Fuziune – nu, alianță – da

Liderul județean al PPCD Suceava, dl Cristinel Macovei, a anunțat, ieri, că partidul său nu ia sub nicio formă în calcul fuziunea cu PD, așa cum lide-rul PD, dl Emil Boc, și-ar dori. Dl Macovei a explicat că pozi-ția creștin-democraților suce-veni a fost dezbătută la finele săptămânii trecute, în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean, iar concluzia finală a fost că nu se dorește o fuziu-ne cu PD, ci doar o alianță poli-tică. Liderul PPCD susține că această alianță ar putea fi ușor realizată, pentru că, în momen-tul de față, PD a îmbrățișat doctrina creștin-democrată, devenind în felul acesta partid compatibil doctrinar.
 

„Nici nu ne gândim la o fuziune cu PD. Putem însă colabora foarte bine pentru realizarea unui pol politic care să aibă ca princi-pală bază creștin-democra-ția”, a mai spus dl Macovei, menționând că, în urma dis-cuțiilor purtate cu conducerea centrală a PPCD, s-a ajuns la concluzia că zestrea lăsată de PNȚCD ar trebui mult mai bi-ne exploatată din punct de ve-dere politic. Din acest motiv, PPCD nici nu se gândește să fuzioneze cu PD, ba, din con-tră, se ia foarte în serios în calcul revenirea la numele de PNȚCD. Declarația liderului PPCD Suceava survine după ce președintele executiv al PD, dl Adriean Videanu, a declarat, ieri, că partidul său a lansat o ofertă formațiunilor politice de orientare populară pentru formarea unui partid de cen-tru-dreapta. Oferta se referă, în primul rând, la PPCD, lide-rul democrat, dl Emil Boc, fi-ind deja mandatat să discute cu dl Gheorghe Ciuhandu, pre-ședintele PPCD, posibila fu-ziune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: