În 2005

50% din turiștii peste graniță au preferat Italia

Un sfert dintre voiajorii interni nici măcar nu au înnoptat în zonele vizitate
24.800 de persoane au beneficiat, în anul 2005, de acțiuni turistice interne și externe organizate de agențiile de turism din județ. Așa rezultă dintr-o informare făcută de șeful Direcției Județene de Satistică, Ste-lian Ruscior, potrivit că-reia numărul beneficia-rilor este cu 14,6% mai mic decât în 2004. Astfel, dacă la acțiunile turistice interne s-a înregistrat o scădere cu 24,3% a voiajo-rilor, la cele externe s-a consemnat o creștere de 37,5%. După durată, 61,9% din turiștii interni au avut un sejur de minim 4 zile, 13%, de 1-3 zile, iar circa un sfert dintre ei nici măcar nu au înnoptat în zonele vizitate.
 

Aproximativ o cincime dintre tu-riștii suceveni au vizitat litoralul, 14,4% –zonele istorice, 14,0% – punctele de pelerinaj religios, 12,6% – zona montană din preajma orașelor, 8,5% – stațiunile balneare, 7,8% – arealul montan rural și traseele alpine, ceilalți urmând alte circuite turistice. Anul trecut, la acțiunile externe organizate de agențiile de turism din județ au participat 6.300 suceveni, 89,5% dintre ei având ca țintă țări din Uniunea Europeană. Cel mai mare număr de turiști din județ, peste jumătate din total, au avut ca destinație Italia. Printre țările preferate au fost și Grecia (15,3% din numărul de turiști), Belgia (8,1%), Turcia (3,6%), Franța (2,7%) și Spania (2,4%). Cea mai mare durată a sejurului s-a înregistrat, însă, pentru participanții la excursii organizate în Canada – 20 zile, China –12,7 zile, SUA –12 zile și Japonia – 10 zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: