Ursoaica ce l-a atacat pe Ion Cimpoieșu avea 4 pui !

Din păcate, ursuleții au fost găsiți toți morți. Când silvicultorii și polițiștii au ajuns la bârlog, puii de urs încă mai erau calzi Despre cazul de la Broșteni, de sâmbătă, când un cetățean din satul Cotârgași a fost atacat de o ursoaică, iar acum se află (în afara oricărui pericol) internat în Spitalul municipal din Vatra Dornei, am scris, pe larg, în ziarul nostru de ieri. După verifică-rile efectuate la fața locului de către o echipă de polițiști și silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Broșteni, s-a stabilit cu exactitate cum s-au desfășurat lucrurile. Așa cum s-a scris în ziarul nostru, Ion Cimpoieșu nu avea ce căuta în acea zonă, numită „Crestături”. El, totuși, s-a deplasat acolo, împreună cu încă două persoane, ajungând în apropierea unui bârlog, în care o ursoaică tânără fătase 4 pui. Din această zonă, a fost tăiat, cu drujba, un arbore.
 

Zgomotul fierăstrăului mecanic și prezența omului în prejma habitatului ei au agitat fiara, care, fiind în „legitimă apărare”, când victima s-a apropiat (fără să-și dea seama) de culcușul ei, a atacat. „Trânta” a fost inegală, iar puterea ursului a învins. I.C. a scăpat ca prin minune din labele animalului, cu piele de pe cap brăzdată de gheare. Medicii dorneni au avut de cusut circa 1 metru liniar de plăgi. Așa cum am mai menționat, ursoaica și-a abandonat victima în momentul când unul din coechipierii lui Cimpoieșu a pornit drujba. Fiind, probabil, foarte agitată, ursoaica a părăsit un timp mai lung bârlogul, ceea ce a făcut ca puii să înghețe de frig. Este posibil ca, la întoarcere, ea să se fi așezat pe ei, pentru că aceștia au fost găsiți morți, cu limbuțile scoase afară. După cum ne-a spus domnul ing. Emil Bocăneț, șeful Ocolului Silvic Broșteni, când cei ce anchetau cazul au ajuns la fața locului, puii de urs încă mai erau calzi. În imagine, cei patru ursuleți, fătați de circa o lună, ajunși, morți, în curtea Ocolului silvic Broșteni. Indiferent cum s-a petrecut acest caz, un lucru este esențial: faptul că Ion Cimpoieșu a scăpat cu zile, iar traumatismele suferite nu i-au pus viața în pericol. A trecut printr-o mare cumpănă, iar acum își dă seama, că, de fapt, dânsul nu prea avea drum în acea zonă, fără știrea sau prezența pădurarului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: