Lemnele, la control

Șeful Poliției orașului Gura Humorului, subcomisarul Luigi Pânzariu (nu demult numit în această funcție), a ținut să se convingă personal în privința unor abateri pe care le comit unii cetățeni aflați în trecere prin oraș. Auzise dânsul niște vorbe legate de transportul de material lemnos și a vrut să le verifice. Așa că, luni noapte, pe la ora 23,30, a ieșit, însoțit de doi agenți din cadrul formațiunii de ordine publică, pe stradă. Chiar atunci, când mai era puțin până la miez de noapte, un autovehicul încărcat „ochi” cu cherestea traversa orașul. Polițiștii au făcut semn regulamentar pentru oprire și cel de la volan, respectiv C. Marian Dănuț, de 42 de ani, din orașul Săveni, județul Botoșani, nu a avut încotro. S-a conformat, a prezentat actele mașinii pentru control, mai puțin documente justificative pentru cei 14 metri cubi de cherestea pe care-i transporta.
 

Din cabină a coborât și proprietarul mașinii, numai că nici acesta nu a putut să arate un act pentru marfă. Ei au susținut că au cumpărat lemnul de la S. Ștefan, din Mănăstirea Humorului, și că ar fi achitat suma de 4.200 de lei, adică 42 de milioane de lei vechi. Au plătit și au plecat la drum în toiul nopții, cu gândul că n-o să-i oprească nimeni. De unde să știe botoșănenii că poliția (în cazul de față, șeful acesteia, din Gura Humorului)… nu doarme. Cum era firesc și cum cere legea, scândura a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările continuă pentru identificarea vânzătorului și luarea măsuri-lor ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: