Două benzinării s-au ars cu amenzi de câte 400 de milioane

Comisariatul Județean de Mediu a aplicat primele sancțiuni la noul nivel aplicabil de la 1 februarie 2006. În timpul descinderilor, lucrătorii Comisariatului au descoperit două benzinării care nici măcar nu aveau autorizații de mediu. În această situație se afla firma INTER-ST IMPEX SRL Straja, punctul de lucru Suceava, care a fost sancționată cu o amendă de 400 de milioane de lei vechi, cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 48 de ore. Potrivit comisarului-șef interimar județean de mediu Elena Cristina Cojocaru, administratorii societății au refuzat să semneze procesul-verbal de contravenție, pentru încasarea sumei instituția urmând a se adresa instanței.
 

În ceea ce privește lipsa autorizației, patronii au invocat faptul că, la înregistrarea la Oficiul Registrului Comerțului, li s-ar fi recomandat să aștepte eliberarea documentului la sediul firmei. În cel de al doilea caz, este vorba despre SC CONSTANTINIS SRL Suceava care, din același, motiv a încasat o sancțiune de 400 milioane lei vechi. Dna Cojocaru a declarat că se așteaptă ca respectivii patroni să atace procesele-verbale de contravenție în instanță, un drept legal, de altfel. „Protecția mediului nu este facultativă, ci este o obligație a tuturor cetățenilor și agenților economici. Începând cu 1 februarie aplicăm OGR NR. 125/2005, care prevede amenzi majorate cuprinse între 400 milioane lei vechi până și 800 milioane lei vechi. Nu este de glumit cu aceste amenzi fantastic de mari. Însă noi, în calitate de comisari de mediu, suntem plătiți să ne facem datoria și să veghem la respectarea legislației”, a atenționat comisarul-șef interimar, Cristina Elena Cojocaru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: