Dispută… deontologică

Directorul Spitalului Județean este nemulțumit de atitudinea medicilor legiști > El spune că aceștia își depășesc competențele comentând, nu tocmai corect, anumite cazuri de deces Directorul general al spitalului sucevean, dr. Cristian Irimie, a declarat, ieri, că nu este mulțumit, din perspectivă deontologică, de atitudinea medicilor de la Compartimentul de Medicină Legală Suceava față de colegii din alte specialități. El spune că cei dintâi își depășesc „de multe ori” competențele, făcând afirmații și aprecieri „nu tocmai corecte” la adresa medicilor din spital, atunci când analizează un caz de deces. „Se pare că cei de la Medicina Legală se consideră, de multe ori, atoateștiutori și cei care pun verdicte de necontestat. Eu nu le contest capacitatea și pregătirea profesională, dar consider că trebuie să-și mo-difice atitudinea deontologică față de colegi. Cazurile trebuie analizate cu sânge rece și nu să se dea verdicte care pot influența opinia publică.
 

Ei au dreptul să consemneze ceea ce e corect, și eu nu îi cenzurez; le spun să fie atenți la ce vorbesc și le recomand să nu facă judecăți de valoare acolo unde nu au competența. De multe ori o afirmație necontrolată poate afecta activitatea profesională a unui om. Nu sunt ju-decători sau procurori, asta trebuie să înțeleagă ei; ei coaborează sau dau date, nu sunt anchetatorii doctorilor”. Dr. Irimie a mai spus că au fost cazuri când cei de la medicina legală „au dat verdicte” care n-au corespuns cu rezultatele unor anchete ulterioare ale Colegiului Județean al Medicilor sau chiar cu analizele făcute de forul superior, Institutul de Medicină Legală București. Reacția dlui dr. Irimie față de Medicina Legală vine ca urmare a unor afirmații făcute de medici legiști suceveni pe marginea recentului caz al unui bătrân de 75 de ani din Brăiești, decedat în spitalul sucevean, la o săptămână de la internare. Bătrânul a fost victima unei agresiuni și a fost internat la Ortopedie, cu fractură de femur și traumatisme craniene. Starea sa s-a complicat ulterior, necropsia stabilind că bătrânul a murit din cauza unei septicemii, legiștii comentând că tratamentul cu antibiotice administrat bolnavului în spital nu a fost suficient. Directorul spitalului a mai declarat că nu este prima oară când medicii legiști fac asemenea aprecieri „nu tocmai corecte”, câteva astfel de cazuri ajungând în discuția Colegiului Medicilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: