Conform prefectului

Programul “Fermierul” va duce la dispariția fermelor de subzistență

Biroul unic pentru eliberarea avizelor necesare dosarelor întocmite la Programul „Fermierul” funcționează în cadrul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Anunțul a fost făcut de prefectul Orest Onofrei, după ce a emis un ordin în acest sens. „Este ultimul an de aplicare a Programului Sapard și trebuie eliminată orice barieră administrativă și birocratică, pentru ca respectivele fonduri să poată fi accesate”, a declarat dl Onofrei. Biroul unic de avizare a proiectelor de finanțare are în componență reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Agenției de Protecție a Mediului. Secretariatul este asigurat de DADR, membrii Biroului întrunindu-se săptămânal sau ori de câte ori este necesar.
 

Acesta primește, verifică și înregistrează dosarele, în scopul de a sprijini solicitanții în completarea actelor. Rezultatele analizei urmează a fi comunicate în maxim 5 zile. Ulterior, conducerea DADR eliberează „scrisoarea de confort” cu care solicitantul se va prezenta la BCR, banca acreditată în a acorda credite cu dobândă de 5%. Prefectul Onofrei crede că în județul Suceava se vor înființa circa 200 de ferme la standarde europene și care vor primi subvenții conform normelor comunitare. Acestea s-ar adăuga altor circa 50 de ferme constituite pe cont propriu sau cu sprijin financiar acordat în baza unor hotărâri de guvern din anii anteriori. „Vrem, nu vrem, fermele de subzistență vor dispărea”, a concluzionat prefectul Orest Onofrei. La Programul „Fermierul”, județul Suceava beneficiază de cei mai mulți bani din țară, suma estimată ridicându-se la 331 miliarde lei vechi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI