Cu ochii spre Franța

(La asigurarea pentru accidente de muncă) Casa Națională de Pensii dorește să implementeze în România, printr-un proiect PHARE, un sistem de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale similar celui din Franța, adaptat însă la legislația și situațiile specifice țării noastre. În acest sens, la Suceava a avut loc, recent, sesiunea de experimentare a proiectului, la care au participat un expert francez și 7 reprezentanți ai compartimentelor de specialitate ai caselor județene de pensii din țară. Așa cum am mai informat, din Suceava, au fost selectate trei societăți comerciale din domeniul agroalimentar: S.C. BERMAS SA, S.C. FACOS SA și S.C. COZA-RUX SRL.
 

Dl ing. Robert Marian, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Suceava, arăta că, într-o primă fază, s-a făcut o identificare a riscurilor profesionale la care ar putea fi expus personalul societăților și care pot genera situații periculoase, cum ar fi accidentele de muncă și bolile profesionale. S-a văzut că la fiecare unitate vizitată sunt zone unde se mai poate lucra, în sensul prevenirii accidentelor de muncă și bolilor profesionale. Echipa de consilieri de prevenire a elaborat un plan de măsuri adaptate activității desfășurate, care a fost înaintat directorilor societăților menționate. Aceștia au spus că vor ține cont de măsurile propuse, apreciind consilierea de specialitate a reprezentanților CJP Suceava. Este de subliniat faptul că această activitate de consiliere în direcția prevenirii accidentelor de muncă vine în sprijinul angajatorilor, fără ca pe aceștia să-i coste ceva – menționa dl director Robert Marian. Aceasta, deoarece angajatorii și CJP Suceava au un scop comun: reducerea cât mai mult a accidentelor de muncă și îmbolnăvirilor profesionale. Domnia sa mai arăta că expertul francez care a însoțit delegația de la CJP Suceava a calificat ceea ce a observat pe parcursul vizitelor prin întreprinderile sucevene ca fiind o stare de normalitate, iar activitatea consilierilor de prevenire, ca una de perspectivă, care va pune bazele asigurării pentru accidente de muncă și boli profesionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: