Un medic sucevean dă în judecată Distrigaz

Pediatrul Lucreția Petre a dat în judecată „Distrigaz”, cu punct de lucru în Suceava, după ce, dintr-o eroare contabilicească (afirmă șefii stăpâni pe CH4-ul județean), doamnei, care locuiește pe Dornelor, în cartierul Obcini, i s-a sistat gazul timp de trei zile. Povestea, pe scurt, stă cam așa: Distrigaz Suceava, pus pe debranșări la rău-platnici, se apucă prin noiembrie trecut, de ce altceva, decât de debranșări. În colimatorul magnatului CH4 (magnat, în sensul că altcineva decât Măria Sa nu mai… se există în zonă), intră, dintr-o întâmplare stupidă, cum sunt pe lumea asta toate întâmplările stupide, și dna dr. pediatru Petre. Cu toate facturile plătite la zi (prin BCR, prin bancă, așadar, cum se poartă în modernitatea în care vrem să intrăm, care bancă, ulterior, a confirmat toate viramentele), apartamentul doctoriței este – fără preaviz sau vreo notificare – lipsit de gaz metan. „Au venit și mi-au smuls contorul, pur și simplu. Degeaba le-am explicat”, ne-a spus dna Petre.
 

Distrigaz și-a recunoscut mai târziu greșeala, reconectând proprietarul, cu care are un contract comercial. OJPC Suceava i-a dat, în acest sens, o amendă în valoare de 20 de milioane de lei. Vasile Latiș, director OJPC: „Am sancționat, potrivit legii, Distrigaz Suceava, pentru încălcarea clauzelor contractuale”. Întâmplarea stupidă despre care suntem datori de mai sus a vă relata se referă la un pârlit de contabil ce a încurcat, omenește, borcanele. Mamutul industrial îi impută sărăcanului câte un milion pe lună. Chemată de conducere la negocieri, dna dr. Petre, căreia i s-a cerut iertare, fără a se omite adăugirea că respectivul contabil va plăti daunele materiale și morale clamate în instanță, nu renunță. „Nu am nimic cu conducerea sau cu acel Acar Păun. Cer 100 de milioane daune materiale și morale. Și vreau să fac publică toată povestea, ca să nu mai pățească și alții. Un contract trebuie respectat. Eu, dacă într-adevăr nu aș fi plătit, plăteam. Ei, ditamai societatea, de ce să nu? Nu e o răzbunare, e dreptul meu”, a conchis pediatrul. Dl George Matei, managerul tehnic al Distrigaz Nord Suceava, ne-a declarat: „Conform legii, nu eram obligați să dăm preaviz. Contractul prevede ca, în termen de 45 de zile de la neplata facturii, debranșarea să se facă automat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: