Un bărbat din Drăgoiești a murit accidental tăindu-și o arteră

Marți seară, Vasile Gvinda, de 38 de ani, s-a luat la bătaie cu Filip Roșca Brădățan, de 83 de ani, și în încăierare s-a tăiat > El și soția lui locuiau de mai bine de un an în gospodăria bătrânului, în urma unui contract cu clauză Un bărbat de 38 de ani din cătunul For a, comuna Drăgoiești, și-a tăiat o arteră la piciorul drept și, puțin mai târziu, a murit din cauza hemoragiei. Vasile Gvinda locuia, împreună cu soția și fiul lor de 5 ani, în casa lui Filip Roșca Brădățan, de 83 de ani, de mai bine de un an de zile, după ce a încheiat cu acesta un contract de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere. Marți seară, Vasile a venit acasă în preajma orei 20, puțin băut, și a fost imediat luat la întrebări de Roșca. Moșul i-a reproșat, cu chef de harță, că nu face treabă pe lângă casă, că umblă aiurea prin sat, adăugând alte serii de acuzații la care se simțea îndreptățit.
 

Soția lui Gvinda a încercat să-l îndepărteze pe bărbatul ei de bătrân și să stingă astfel cearta, după care s-a dus să mulgă vaca. În urma ei, cei doi au continuat să se certe, s-au luat la bătaie, până când cel mai tânăr a sărit cu cuțitul la cel bătrân. Moșul s-a ferit, iar agresorul s-a tăiat singur la piciorul drept, nimerind o arteră. El a sângerat puternic, hemoragia ducând la deces. Așa l-a găsit, alertat de nevasta mortului, un vecin, Constantin Hogea, cel care a sunat la poliție și a anunțat evenimentul. „Când am intrat în casă, în jur de ora 20,15, Vasile era mort, într-o baltă de sânge. Moșul, cu cuțitul într-o mână, încerca cu cealaltă să șteargă cu o cârpă sângele de pe jos. M-a chemat să intru înăuntru, de parcă mai avea puțin și mă servea cu o cafea”, a povestit vecinul. Într-o primă fază, bătrânul a fost cel suspectat de omor, știut fiind că temperamentul său nu este unul dintre cele mai blânde. De la alți consăteni adunați la poarta bătrânului am aflat că Roșca era cunoscut în sat ca un om cam spurcat la gură, căutând ceartă, niciodată mulțumit de ce se întâmplă în jurul lui. Zvonul a fost alimentat și de faptul că bătrânul avea mai demult o „slăbiciune” pentru cuțite, în urmă cu mai mulți ani, el având un conflict cu o cumătră din sat, pe care a „crestat-o”, din fericire fără repercusiuni grave. O echipă operativă compusă din polițiști, procuror criminalist și legiști s-a deplasat ieri dimineață la Drăgoiești pentru cercetări. După stabilirea împrejurărilor în care s-a comis fapta și audierile preliminare, se aștepta reținerea pentru omor a octogenarului Roșca Brădățan Filip. Medicii legiști însă au avut încă o dată cuvântul hotărâtor. După efectuarea necropsiei, datele fiind coroborate cu declarațiile bătrânului, s-a constatat că Vasile Gvinda a murit chiar de mâna lui.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: