Avalanșă de cereri de retrocedare

Majoritatea clădirilor aparținând domeniului public sau privat al Primăriei Vatra Dornei sunt revendicate în baza Legii 247/2005 privind regimul proprietății, iar numeroși cetățeni cărora le-au fost respinse cererile de retrocedare a unor terenuri au depus noi dosare, cu aceleași documente și aceeași problematică, a declarat primarul municipiului, dl Constantin Huțanu. El a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că aproximativ 90 la sută din clădirile aflate în domeniul public sau privat al Primăriei Vatra Dornei sunt revendicate. „Sediul Primăriei este unul dintre puținele bunuri nerevendicate”, a spus dl Huțanu.
 

Domnia sa a arătat că formează obiectul unor solicitări de restituire sediul Judecătoriei, Jandarm-riei, Clubului Copiilor și Ele-vilor, iar clădirea Secției de boli infecțioase a Spitalului Municipal a fost deja retroce-dată Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Dl Huțanu a mai spus că Primăria se află în pro-ces cu o fundație înființată în 1996 care susține că este con-tinuatoarea fundației care, în anul 1900, a construit Biblio-teca din Vatra Dornei, drept care revendică această clădire. Primarul a mai declarat că se confruntă cu o avalanșă de cereri de retrocedare a unor terenuri în baza Legii 247/2005, multe fiind depuse de persoane cărora nu li s-au re-trocedat, în baza vechilor legi ale proprietății, suprafețele cerute pentru că nu au pre-zentat documentele dovedi-toare. „Toți cei cărora le-au fost respinse dosarele au revenit cu cereri în baza Legii 247/2005, cu aceleași docu-mente și aceeași problema-tică”, a spus dl Huțanu, care a adăugat că unii dintre cei care nu au acte doveditoare ale proprietății se prevalează de „declarații făcute la televi-zor” de diverși politicieni și susțin că trebuie să li se retro-cedeze terenurile. „Nu se poate vorbi de retrocedare fă-ră să știi exact proprieta-tea, care trebuie dovedită”, a mai spus dl Huțanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: