Arbore pierde 10 miliarde

Peste zece miliarde de lei vechi alocați din fondul aflat la dispoziția Guvernului comunei sucevene Arbore pentru protejarea bisericii monument istoric din localitate vor fi returnați din cauză că autoritățile locale s-au dovedit incapabile să realizeze proiectul, a declarat, luni, prefectul de Suceava, Orest Onofrei. Dl Onofrei a spus, într-o conferință de presă, că în vara aces-tui an, prin Hotărâre de Guvern, au fost alocate sume de bani pentru realizarea unui drum ocolitor în vederea devierii traficului greu care afectează structura bisericii Arbore și pentru continuarea lucrărilor la biserica nouă din comună, astfel încât slujbele să nu se mai țină în lăcașul de cult monument istoric.
 

Pentru ambele investiții s-a alocat peste zece miliarde de lei de la fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, dar din cauză că sumele nu au fost cheltuite, acestea se vor întoarce la bugetul de stat. „ Primăria Arbore nu a reușit nici acum să aibă un proiect pentru drumul respectiv. Mai mult ca sigur că acești bani se vor întoarce la bugetul de stat. Este păcat, în condițiile în care știm cât de greu se pot obține niște bani. Să-i ai și să nu-i folosești din punctul meu de vedere este absolut iresponsabil pentru un primar”, a declarat dl Onofrei. „Practic comuna Arbore a pierdut zece miliarde de lei pe care i-a primit fără să facă nici un efort, dar, în același timp, nu au făcut nici un efort pentru a-i putea cheltui”, a mai spus prefectul de Suceava. Biserica din Arbore este ctitoria hatmanului Sucevei, Luca Arbore, lucrările de construcție începând în anul 1502. Valoarea artistică excepțională a bisericii se datorează picturii sale, realizată în anul 1541 de zugravul Dragoș.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: