Celor fără rușine

Circa 15.000 de profesori, adunați din toată țara, cântau, huiduiau și strigau cât puteau, mai zilele trecute, în Piața Constituției din București. Ce scria pe sutele de pancarte pe care le purtau dascălii nu-i greu de reprodus, dar nici plăcere nu face nimănui. Am reținut, totuși, una dintre „dedicațiile” adresate aleșilor: „Parlamentari! Să vă fie rușine! Toți sunteți la fel! Toți v-ați ciocoit!” Probabil, nici ei, și sigur nici noi nu ne gândim vă e vorba chiar de toți, ci, mai degrabă, din toate formațiunile politice. Drept care, atunci când spunem că aleșii noștri au devenit ciocoii noștri, nu-i punem pe toți în… aceeași oală În țara asta frumoasă și bogată, multe lucruri merg anapoda. Românul însă are o vorbă: „Peștele de la cap se împute” și se referă la cei care ne conduc; aș zice că la cei care ne sfidează, care cheltuiesc sume exorbitante din banii contribuabililor, care sunt într-o continuă dispută, deveniți, mai nou, chiulangii notorii, ce nu pot fi sancționați.
 

Pare incredibil, dar, săptămâna trecută, patru zile consecutiv, plenul Parlamentului și-a suspendat lucrările din cauza absențelor. Nu se poate vota bugetul pe anul viitor pentru că mulți dintre cei în care poporul și-a investit încrederea și i-a trimis în forul legislativ al țării își văd liniștiți de afaceri, durându-i… în pix de soarta alegătorilor. Și, culmea: ziua trece, leafa merge, noi cu drag… chiulim. O zi de „odihnă” pentru un senator înseamnă încasarea (din banii amărășteanului de contribuabil) a circa 1,7 milioane de lei, în mână. Noul regulament al Senatului nu prevede nicio sancțiune, nici măcar „tăierea” zilei, pentru cei care lipsesc nemotivat. În fața unei asemenea situații, îmi revine în imagine pancarta profesorilor greviști: „Parlamentari! Să vă fie rușine!… Toți v-ați ciocoit!”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: