Lipsa parcărilor provoacă conflicte între pietoni și șoferi

Traficul rutier și pietonal, sugrumat de șoferii iresponsabili

O parte dintre șoferii suceveni se cred deasupra legii, transformând adesea traficul rutier și pietonal într-un haos total. Pe strada Anastasie Crimca, de pildă, mașinile par-cate, ieri, neregulamentar au îngreunat trecerea pietonilor și au sugrumat traficul rutier chiar și sub ochii oamenilor legii, care, deși cunosc situația, nu au luat măsuri. „Este vorba de nepăsare. Cred că singura soluție a pietonilor este să învețe să zboare, altă cale nu mai este. A urcat mașina pe trotuar, iar noi trebuie să mergem, probabil, prin boscheți. Dacă nu are loc de parcare aici, putea să caute chiar și în spatele tribunalului. Sunt comozi și nu se gândesc că mai circulă oamenii și pe jos. Mai mult, pentru că-și lasă mașinile care cum apucă, nici nu ne putem asi-gura când traversăm strada”, ne-a spus Viorica A.
 

Pe de altă parte, șoferii se plâng că nu au alternativă, deoarece în Suceava nu sunt parcări. „Nu-mi place să parchez pe trotuar, dar nu am loc. Parcări în Suceava nu există. Știu că este neplăcut pentru pietoni, dar nu avem alternativă. Nu mi-am amenajat încă loc de parcare în… cămară. În conflict nu intrăm doar cu pietonii, ci și cu alți șoferi. De la locurile de parcare se iscă adesea certuri, am fost «avertizată» că mă voi trezi cu ea zgâriată de un «taximetrist» iritat că i-am «ocupat» locul de parcare”, ne-a spus A.C., șofer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: