Deputatul Andreica pornește caravana „Fermierul” la Fălticeni

El a criticat activitatea unor angajați din teritoriu ai Direcției Agricole
Deputatul Romică Andreica, membru în Comisia pentru agricultură din cadrul Camerei Deputaților, a explicat sâmbătă, în conferința de presă susținută la Fălticeni, felul în care promovează în zona Fălticeni programele din agricultură, și în special, pro-gramul „Fermierul”. „Începând din această săptămână, voi da drumul la o caravană care va merge în zona rurală arondată municipiului Fălticeni. Este vorba de 20 de comune din jurul Fălticeniului. Am redactat la nivelul cabinetului nostru un material pe înțelesul oamenilor de rând în ceea ce privește programul «Fermierul».
 

Omul simplu să înțeleagă despre ce e vorba, să aibă curajul să acceseze un astfel de proiect prin Sapard, pentru că 2006 este ultimul an de absorbție a fondurilor Sapard. Această acțiune vine în completarea a ceea ce nu fac unii angajați din mediul rural ai Direcției Agricole care se țin de cu totul altceva” – ne-a spus deputatul Andreica. Pentru anul 2005, pro-gramul „Fermierul” este în faza pilot, fondurile destinate acestuia fiind de 300 de mi-liarde de lei; pentru anul viitor vor fi de aproximativ de 6.000 de miliarde de lei. În cadrul conferinței de pre-să a fost abordat și programul G.A.L. (Grup de Agricultură Local), primul de acest gen din țară. El presupune asocierea comunelor din zona Fălticeni; pentru implementarea lui e necesară asocierea a 100.000 de persoane. Cei care vor par-ticipa la acest program, am aflat, vor hotărî singuri prio-ritățile de lucru. Modelul este adus din Italia, în cadrul unei vizite întreprinse de spe-cialiști în domeniu în județul Suceava. În Europa, la ora actuală, există aproximativ 800 de astfel de programe G.A.L.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: