Unii suceveni se împrumută pentru a-și plăti datoriile la Termica

Consumatori racordați la sistemul centralizat au apelat la această soluție după ce primăria și furnizorul de agent termic au declanșat campania de debranșări individuale
Primarul Ion Lungu va întocmi un proiect de hotărâre de scutire de la plata penalităților a marilor datornici la Termica. Domnia sa are în vedere, pentru început, un prim lot de 100 de debitori, care au făcut eforturi de a ajunge la zi cu achitarea facturilor la apa cladă și căldură. Edilul-șef speră să găsească înțelegere la membrii deliberativului municipal, mai ales că unii dintre proprietari, hotărâți să scape de datorii, s-au împrumutat de la CEC, CAR sau rude. Șeful administrativului spune că respectivele scutiri vor fi analizate și aprobate pentru fiecare caz în parte. Sucevenii cu restanțe s-au grăbit la ghișeele asociațiilor după ce executivul și Termica au declanșat o campanie de debranșare individuală de la rețea.
 

Până acum, au fost „tăiați” de la sistemul centralizat de termoficare 6 rău-platnici, care aveau „o atitudine sfidătoare” vizavi de obligațiile ce le reveneau, considerând că este de datoria primăriei să le asigure utilitățile. Respectivii nu au dat nici un semn că intenționează să revină la sentimente mai bune pe viitor, neacceptând grafice de eșalonare a debitelor. „Până îi vom da în judecată și îi vom executa silit, pentru că până la final tot vor trebui să plătească, aceștia vor rămâne în frig. Cred că este un semnal destul de ferm și pentru alții care nu vor să plătească”, a spus primarul Lungu. Ocupantul fotoliului din Areni spune că, în cazul în care aleșii locali vor fi de acord cu această inițiativă, de scutiri se vor putea bucura și alți proprietari care își vor da silința să ajungă cu plata la factura curentă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: