Pichetarea Prefecturii, susținută de o pană de curent

Timp de o jumătate de oră, Prefectura (dar și sediul sindicatelor) nu a avut energie electrică > Protestul a fost acompaniat de țiuitul alarmelor de la cele două unități bancare, situate pe strada Ștefan cel Mare, rămase de asemenea fără curent Ceva mai mult de 50 de sindicaliști suceveni ai Cartel Alfa și BNS au pichetat ieri, timp de o oră, în intervalul 13,00-14,00, Prefectura Suceava. Ironia sorții a făcut ca, exact cu 5 minute înaintea acțiunii, pe strada Ștefan cel Mare, pe care se află sediul Prefecturii, al Consiliului Județean, al Sindicatelor, două instituții muzeale și câteva unități bancare, să aibă loc o pană de curent, ce a durat aproximativ 30 de minute. Deși sindicaliștii nu au făcut zgomot, alarmele de la bănci au sunat parcă „în semn de solidaritate” cu aceștia. Lista cu revendicările protestatarilor a fost înaintată subprefectului Ștefan Băișanu, care este și președintele Comisiei Județene de Dialog Social.
 

„Cu această ocazie s-a anunțat și retragerea noastră, a sindicatelor, din comisiile de dialog social. Cel mai greu este atunci când nu ai cu cine dialoga”, ne-a declarat Costel Buta, lider de sindicat la Ambro Suceava, afiliat la Cartel Alfa. Acțiunea contiuă astăzi, între orele 13.00 și 14.00, cu sindicaliști de la CSDR și CNSLR – „Frăția”. Liderul Uniunii Județene a Sindicatelor Libere Suceava , din cadrul CSDR, Gheorghe Vlădău, a apreciat că, la pichetarea Prefecturii, vor participa circa 50 de persoane, printre care se numără profesori, cadre medicale, angajați în administrație, dar și angajați din întreprinderi industriale.  Acțiunile sindicale vor continua vineri, cu un miting de protest la Baia Mare, unde vor fi prezenți aproape 200 de reprezentanți ai sindicatelor miniere sucevene. Printre revendicările sindicaliștilor se numără creșterea salariului minim pe economie la 4.300.000 de lei, tichete de masă pentru sectorul bugetar (administrație publică, sănătate și învățământ), indexarea salariilor din sistemul bugetar, alocarea a 6% din PIB pentru învățământ, reducerea cheltuielilor nejustificate (ex. unele dintre cele pentru parlamentari) și alocarea fondurilor necesare restructurărilor stabilite prin lege.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: