Handbal

Victorie la scor și în etapa a 8-a

CS Universitatea a învins HC Muntenia București cu 41 – 24 > Pentru bucureșteni a jucat fostul național al anilor 70-80 Cezar Drăgăniță, în vârstă de 51 de ani „Mânjii” lui Petru Ghervan de la CS Universitatea Bucovina Suceava au câștigat duminică și meciul din etapa a 8-a a seriei de est a Diviziei A la handbal, susținut cu HC Muntenia București. La prima vedere părea că bucureștenii au făcut deplasarea la Suceava cu… tații jucătorilor, pentru Muntenia evoluând cunoscutul național și internațional român Cezar Drăgăniță, în vârstă de „numai” 51 de ani. În prima repriză, handbaliștii suceveni au luat conducerea abia în minutul 8 și, pe tot parcursul celor 30 de minute, cei de la HC Muntenia au ținut trena scorului, dovedindu-se o „nucă tare” în ciuda burticilor rotunde și a fundurilor mărișoare ce s-au zdruncinat bine în teren.
 

Cu siguranță, cel mai stresat jucător al echipei bucureștene a fost portarul, a cărui „cruce” au fost numeroasele goluri lobate, peste capul lui, ale gazdelor. Și totuși, cu 5 minute înainte de fluierul de final al primei părți, era chiar 12 – 12, egalitatea fiind restabilită chiar de „moșul” Drăgăniță, a cărui prestație nu a fost deloc rușinoasă. Sirena de pauză s-a auzit însă când sucevenii conduceau cu 18 – 14. Și cam asta a fost tot pentru cei de la Muntenia, pentru că, în repriza a doua, bateriile lor s-au cam terminat, iar handbaliștii de la Universitatea au pornit „spec-tacolul”. După numai 4 minute conduceau deja la 7 goluri diferență. Ordonați, tehnici și atenți, studenții antrenorului Ghervan au făcut, până la finalul jocului, un meci frumos, închizând perfect în apărare, recuperând o mulțime de mingi de la adversar și înscriind aproape la fiecare atac. Diferența pe tabelă s-a mărit progresiv, partida terminându-se categoric în favoarea CS Universitatea Bucovina cu 41- 24. Cu acest scor, handbaliștii suceveni și-au adjudecat și a 8-a etapă a sezonului, păstrându-și prima poziție în clasament, cu maximum de 16 puncte. Urmează pentru ei două meciuri în deplasare, cu Nitramonia, la Făgăraș, și cu CSM, la Adjud. Au jucat pentru Suceava: Nicolaevici, Sărdaru, Mihai Cezar (2), Izmail (1), Dospinescu (4), Zvanciuc (1), Chiruț (7), Tcaciuc (1), Juravle (1), Mitrea (10), Gavriloaia (3), Crăciun (1), Hapenciuc (6) și Hatneanu (4).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: