Ieri, de Ziua Armatei Române

Suceava În municipiul reședință de județ au fost organizate, ieri, o serie de manifestări marcând „Ziua Armatei Române”. Începând cu ora 10, în Cimitirul Pacea din Suceava, a avut loc un ceremonial militar și religios, urmat de depuneri de coroane. După ce și-au făcut apariția oficialitățile locale și județene, un sobor de preoți a ținut o slujbă de pomenire a celor ce și-au dat viața pentru țară. Cuvinte nu au fost rostite, mulți dintre cei prezenți în onoarea celor căzuți, neridicând privirea din pământ.
 

A urmat depunerea coroanelor la Monumentul Eroilor Români. Jandarmii și pompierii, alături de elevi (băieți și fete) ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, îmbrăcați în uniforme impecabile, au defilat în fața invitaților, încântând privirile oficialităților prezente la manifestare. (OANA ȘLEMCO) Câmpulung Moldovenesc Cu prilejul Zilei Armatei, la Câmpulung Moldovenesc au avut loc, simultan, Simpozio-nul „25 Octombrie – zi de alea-să cinstire a armatei române” și Memorialul generalului erou Nicolae Ciubotaru. Cele două manifestări au fost organizate de Casa de Cultură a Sindicatelor, filialele locale ale ANVR și UNCMRR și Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” din municipiu. În cadrul festivității, militari de carieră din trei generații au susținut expuneri despre fapte de ar-me la care au participat, contexte istorice insuficient cunos-cute în prezent și reforma armatei noastre după 1989. (I.P.) Fălticeni Memoria ostașilor români la fost cinstită la Monumentul Eroilor din Piața „Nada Florilor”, unde a avut loc o slujbă religioasă oficiată de preotul militar Simion de la biserica „Sf. Gheorghe” din incinta Centrului de Instrucție Jandarmi Fălticeni. În acordurile fanfarei jandarmeriei au fost depuse coroane din partea administrației publice locale, Consiliului Local, Centrului de Instrucție Jandarmi „Petru Rareș”, Detașamentului pentru Situații de Urgență Fălticeni, poliției municipale, veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și retragere, partidelor politice. La acest moment solemn, alături de numeroșii fălticeneni aflați în zona centrală a orașului, au participat cadre active, militari angajați, salariați civili de la cele două unități – de jandarmi, respectiv pompieri militari, elevi de la școlile din municipiu și de la Clubul Copiilor și Elevilor. Finalul manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române a fost marcat printr-un concert de cântece patriotice susținut de fanfara C.I.J. Fălticeni. (SILVIU BUCULEI)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI