Am dat-o în bare

…de Văsălie Alecsandri! Ata ete. Și cu fotbalul am dat-o în bare! Nici cu el nu ne iese. Neam de calici și victimă a mânăriilor, tujur parșive, ale planetei. La omul sărac nici plăvanii nu trag. Oo, țară tristă plină de… popor! > La anu’ – salutare! Niki Manolescu, baciul scribilor români (om de-aproape 70 de ani, cu copil de doi ani jumate și cu nevestică faină de doar fo’ treizeci de primăveri, veri…) a zis că nu va mai primi la Neptun, pe la anu’, condeieri care nu știu… înota ori nu stăpânesc, acolo, vreo limbă străină. Salutăm! Nici Jenică Barbu-Ouatu nu știa boabă de limbă străină, da’ asta nu l-a împiedicat să fie deputat (și-nainte și după ’89). Da’ nici ca Beniuc, academicul psiholog veterinar și tălâmb, ce se fudulea că știe șapte limbi & rusește, da’ nu crede-n Dumnezeu. Iartă-i, Doamne, că…
 

> 2005 egal cu Anul fizicii, așa a poruncit – așa s-a proclamat pe culoarele Uniunii Euro-pene. Asta, bicoz, acu vreun sutar de anișori, Albert Einstein (născut într-o familie evreiască la 14 martie 1879, la Ulm, în Germania) scoate, la doar 26 de ani, patru lucrări faimoase (în chestie de radiații, caracteristicile energetice ale luminii, electrodinamica corpurilor în mișcare, cum ar veni, adicătelea, teoria relativității, teoria despre natura luminii etc.) cu care zăpăcește mediul savant. > Așa cum, tot într-un singur an (nu mai știu care), Sadoveanu ieșea cu patru cărți, una&una. Și, pentru că tot ajunsei acilea, duc paralelismele mai departe. Uite, mai zilele (& nopțile de la Neptun) trecute fu pe la noi faimosul peruvian Mario Vargas Llosa, condeierul magic, care, la curriculumul său f. fățos, are niscai curiozități palpitante. S-a căsătorit c-o mătușă de-a lui, apoi, după niște ani, s-a luat c-o verișoară. Exact așijderea, mă rog, a făcut și celebrul inventator al formulei magice E egal cu Mc la pătrat (conexiunea dintre energie & masă). Care, ca și Mario, se va însura, după ce se va despărți de Mileva (căreia îi va dona banii luați pe No-bel), c-o verișoară de-a sa, intitulată Elsa. 4 lucrări fundamentale într-un an, la savantul fizician; 4 romane într-un an, la Sadovean. Da’ eu cunosc unu’ și mai ortoman! E amicul Valerică Țopa din Botoșani. Mai acu vreo 10 anișori, megieșul nostru, jurnalist & plastician deopotrivă, a scos de sub teascurile tiparniței vreo patru cărți (ale lui, firește). Într-o singură lună, ăăă, toate! Scrieți băieți(& fete), nu-ma’ scrieți, hârtia suportă… > Naa, și ia, cumva, sama și la sfatul popular de ojurdui (via Aivanhov): Ființa umană, asemenea naturii, este o crea-ție a Domnului. Este o absurditate din partea creaturilor să nu recunoască existența unui Creator! Cum putem refuza să recunoaștem o evidență atât de simplă: creația și creaturile au neapărat un Creator! Atunci când s-a comis o crimă, ne întrebăm imediat cine este autorul. În cele mai multe cazuri, el se află deja departe, nu a rămas alături de “opera sa”, dar nimeni nu se îndoiește că această operă a avut un făptaș! La fel, atunci când găsim un tablou pe care nu știm cărui pictor să îl atribuim fiindcă nu este semnat, nu spunem că tabloul nu are autor, ci că acesta este “anonim”. Chiar dacă nu i-am cunoscut autorul, nu i-am pus niciodată la îndoială existența… Crede și nu (mai)… umbla cu prostii… (D.B., totalmente convins)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: