Vasile Tărâțeanu

Scriitori și artiști din Republica Moldova, România (inclusiv din Suceava), precum și din Ucraina se vor regăsi astăzi, începând de la ora 14,30, pe scena Palatului Academic din Cernăuți (str. Schiller, 11) și apoi la cocteilul programat de la ora 17,30 la Restaurantul „Kiev” din Cernăuți, la a 60-a aniversare a scriitorului Vasile Tărâțeanu. Pe scenă, invitații și Vasile Tărâțeanu vor susține un spectacol de creație, cu gânduri, momente artistice și recitări din opera proprie. Sărbătoarea se desfășoară sub egida Societății Scriitorilor Români din Cernăuți și a Fundației Culturale „Casa Limbii Române”.
 

Președintele celei dintâi, poetul Tudor Ilie Zegrea, spunea, glumind, că Vasile Tărâțeanu va fi bruiat de primarul Cernăuților, dat fiind că tot astăzi se desfășoară sărbătoarea orașului, în pragul rotunjirii a șase secole de atestare documentară (pe vremea lui Alexandru cel Bun). De fapt, Vasile Tărâțeanu însuși aparține acestei mari sărbători a frumosului oraș. Poetul este nu numai un glas al lui, glas românesc, ci chiar unul dintre simbolurile Cernăuților. În conștiința cititorilor numele îi este îngemănat cu acela al orașului, iar proporțiile aniversării zilei sale de naștere fiind o mărturie a dragostei cu care îi sunt înconjurate personalitatea și creația, sunt mai ales un omagiu adus sensului vieții lor, concentrat în genericul acestei aniversări: „Eu nu rostesc cuvinte, / ci-nflăcărez stindarde”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: