Semnal de alarmă pentru edilii din Câmpulung Moldovenesc

În cazul în care nu se găsesc soluții de traversare cu conducte de gaze a 38 de proprietăți private, municipiul de sub poalele Rarăului ar putea rămâne fără căldură la iarnă Conducerea Consiliului Județean a lansat încă un semnal de alarmă către edilii din Câmpulung Moldovenesc. Președintele Gavril Mîrza i-a atenționat pe aceștia că, în cazul în care nu se găsesc soluții de traversare a proprietăților private cu conductele de gaze naturale din Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, municipiul de sub poalele Rarăului ar putea rămâne fără căldură la iarnă. „Eu vreau să atrag atenția, încă o dată, conducerii municipiului Câmpulung Moldovenesc că, dacă nu se implică în a rezolva problema cu proprietarii, pentru traversarea cu conducte de gaz, acesta va rămâne fără căldură.
 

Noi, cei de la Consiliul Județean, am făcut tot ce omenește a fost posibil. Bani în cont și țeavă în stoc există, muncitori și construc-tori, de asemenea. Se lucrează atât la centrala propriu-zisă din municipiu, cât și la punctele termice, care vor fi stare de veghe pentru a da căldură. Însă, la acestea nu o să ajungă gazul, din cauza nerezolvării și neimplicării totale a conducerii municipiului”, a explicat șeful administrativului județean. Domnia sa a spus că la Vama problema este pe cale să se rezolve, însă la Câmpulung mai rămân de executat 5,4 km de conductă, la această dată neexistând aprobările de traversare din partea a 38 de proprietari. Inițial, la trasarea viitorului parcurs a existat un tabel cu semnăturile celor în cauză, însă acum aceștia se împotrivesc. Din 22,9 km de conducte, între Frasin și Câmpulung Moldovenesc, până acum s-au realizat 20,8 km. Lucrările sunt pe cale de a fi blocate la Câmpulung Moldovenesc, frontul de lucru la dispoziție rămas fiind de doar 400 metri. (VIA) * Pe de altă parte, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Constantin Gabriel Șerban, a declarat că este conștient de situația creată și că a desemnat o echipă de negociatori din cadrul Primăriei care discută cu proprietarii terenurilor pentru obținerea acordurilor scrise. „Sunt discuții cu alți proprietari, pentru că actualul traseu este cea de-a cincea variantă care a fost luată în calcul pentru construcția magistralei de gaze naturale”, a spus dl Șerban. El a subliniat că investiția este de o maximă importanță și trebuie finalizată în termenul stabilit, astfel încât populația municipiului să beneficieze de confort în locuințe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: