Laptele și carnea, la control UE

În perioada 4 – 8 iulie se va desfășura, în județul Su-ceava, o misiune de inspec-ție a comisarilor europeni ai Direcției Generale pentru Sănătate și Protecție a Con-sumatorilor (DGSANCO). În vizor sunt, de data aceasta, societățile sucevene de pro-ducere, procesare și depo-zitare a cărnii și laptelui, a produselor din carne și lapte și a altor produse. Inspectorii europeni, ce vor sosi la Su-ceava prin Oficiul Veterinar și pentru Alimente (FVO), vor lua la „puricat”, în special, unitățile de categoria D, pentru marea majoritate a acestora fiind aproape sigură decizia de suspendare a ac-tivității, pentru că nu corespund standardelor UE în domeniu.
 

„Cu siguranță, în urma inspecției, multe unități vor închide porțile, altele își vor continua ac-tivitatea, în funcție de evalua-rea comisarilor europeni”, a declarat doctorul Petrea Dul-gheru, directorul Direcției Sa-nitar-Veterinare Suceava. El so-licită administratorilor societă-ților menționate să fie nu numai căliți sufletește pentru ce îi aș-teaptă în timpul și după inspecția comisarilor UE, dar și să-și pre-gătească unitățile pentru „vizita cea mare” În județul Suceava mai func-ționează 32 de unități produ-cătoare și procesatoare de carne și produse din carne și 51 „pe lapte”. Sunt semnale că, cel puțin din prima categorie, vor putea funcționa din 2007 extrem de puține.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: