Traficanții de animale, în vizorul D.S.V

Profitând de vârsta înaintată sau de naivitatea unor persoane, traficanții de animale își fac de cap prin județul Suceava. Conducerea Direcției Sanitar-Veterinare a dispus un amplu control în zonele unde aveau date că aceștia activează. “Foarte mulți colegi, medici veterinari, au reclamat că așa-ziși negustori de animale din zona Neamțului preluau animale de la oameni la prețuri de nimic și le transportau noaptea fără documente de proveniență”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc ieri, șeful Direcției Sanitar Veterinare, Petrică Dulgheru. Domnia sa a adăugat că, în urma sesizărilor, a fost organizată o echipă complexă, din care a făcut personal parte, organizând pe timp de noapte mai multe controale în zona Dornelor.
 

“Pe data de 29 iunie am finalizat confiscarea a două bovine și prinderea și sancționarea a 2 traficanți, pe raza comunei Crucea, cu ajutorul poliției. Cei doi cumpăraseră vacile de la o femeie în vârstă de 82 de ani. Animalele au fost confiscate, trimise la abator, iar banii au plecat către bugetul de stat. Menționăm că negustorii au fost sancționați cu o amendă de 13 milioane lei”, ne-a declarat dl Dulgheru. În vederea combaterii traficului de animale, șeful DSV Suceava face apel către proprietari să vândă animalele cu acte în regulă. “Primarii și consiliile locale vor trebui să organizeze baze de preluare a animalelor echipate cu cântare”, a subli-niat domnia sa. Cu alte cuvinte, conducerea DSV Suceava se va implica în organizarea bazelor de preluare a animalelor, prin trimiterea de ofertanți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: