În centrul Sucevei

Patroni ai teraselor recent apărute fură pe față Primăria

> Aceasta ar fi concluzia unui control efectuat în zonă > 4 din cele 7 firme care au terase în centrul orașului nu respectă suprafața închiriată de la Primărie Nu mai puțin de 4 din cele 7 firme care au închiriat teren pe esplanada din centrul municipiului Suceava pentru a amenaja terase nu respectă deloc datele din certificatul de urbanism, depășind cu mult suprafața pe care au închiriat-o de la Primărie. În urma unui control efectuat de angajații executivului local pe data de 29 iunie, s-a constatat că depășirile de suprafață sunt, în câteva cazuri, chiar duble față de cea închiriată. În acest sens, viceprimarul Sucevei Angela Zarojanu a dat ieri publi-cității o situație rezultată în urma controlului.
 

Iată cum poate decurge afacerea apărută în acest an și care înseamnă TERASĂ ÎN BU-RICUL SUCEVEI: se ia aprobare de la Primărie pentru o suprafață de teren, contra sumei de 85.000 lei pe metru pătrat/lună; se instalează toată aparatura necesară funcționării în bune condiții, după care se mărește terasa cu de la sine putere, cu cât mai mulți metri. Conform controlului efectuat, SC Razvy 2000 SRL are o terasă amenajată pe 180 metri pătrați, iar în documentație are doar 100 de metri. Mai mult, contractul cu Primăria este pe 20 metri pătrați, iar în realitate ocupă circa 40 de metri. GIVAS Comimpex SRL are un contract pentru 70 de metri pătrați, iar pe teren s-au descoperit 89 de metri. SC BAR XXL SRL are aprobare pentru 49 de metri pătrați, funcționează, dar nu a încheiat încă un contract cu Primăria. „Campionul” depășirilor este, de departe, SC Camirad Prod Serv, care are un contract pentru 128 de metri pătrați, iar în realitate, cei de la Primărie au descoperit că ocupă 471 de metri pătrați, cu 343 de metri mai mult decât închiriase. În sfârșit, SC Romireland SRL are aprobare pentru 80 de metri și ocupă 136 de metri, dar nu funcționa la data controlului, iar SC ELPIDA Exim are aprobare și contract pentru 64 de metri, în realitate ocupând 149 de metri. Cine a permis acest lucru și cine plătește ? Doamna Zarojanu nu a putut explica foarte clar cum s-a reușit să se ajungă la o asemenea situație și, mai ales, de ce Primăria a trebuit să afle acest lucru abia acum, la jumătatea verii, când momentul cel mai profitabil al teraselor a fost „Zilele Sucevei”, cu zeci de mii de clienți pentru fiecare dintre ele. Dintr-un calcul simplu reiese că doar „campionul” depășirilor a vădu-vit bugetul local cu aproximativ 30 milioane de lei într-o singură lună; fără a mai pune la socoteală că trebuie amendat pentru încălcarea legii. Viceprimarul a spus, în conferința de presă, că va verifica în perioada următoare dacă se pot sau nu da amenzi pentru ceea ce se în-tâmplă sub ochii tuturor sucevenilor. Dânsa a menționat că, pentru suprafață ocupată fără contract, societățile în cauză vor plăti re-troactiv. Și totuși rămân câteva întrebări la care tre-buie să se dea răspuns: chiar nu se vede cu o-chiul liber o suprafață de aproape 350 de metri pătrați, atât cât are în plus Camirad Prod SRL? Nimeni nu a știut de încălcarea flagrantă a contractelor? Se va întâmpla oare cu adevărat ceva după constatările consemnate și în aceste rânduri?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: