Încă o dată „NU“ consumului de substanțe ilegale

> Poliția declară că, la Suceava, drogurile nu au încă trecere > „Există persoane suspectate că ar consuma astfel de substanțe, dar este vorba în principal de droguri ușoare, în speță, canabisul“, spune inspector Daniela Todiruț, șefa compartimentului prevenire al IPJ Suceava Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Suceava au declarat că județul Suceava nu se află în topuri în ce privește consumul de droguri. În condițiile în care România tinde să devină, din țară de tranzit a substanțelor interzise, una de consum, județul Suceava este încă relativ ferit de acest fenomen. „Nivelul consumului de droguri se păstrează scăzut la noi. Există, bineînțeles, persoane suspectate că ar consuma astfel de sub-stanțe, dar este vorba în principal de droguri ușoare, în speță, canabisul. Activitatea specifică de prevenție pe care o desfășurăm vine, tocmai, ca lucrurile să nu degenereze, să putem stăpâni, la Suceava, acest flagel deosebit de periculos, în principal, pentru că ținta lui sunt tinerii”, a afirmat inspector Daniela Todiruț, șefa compartimentului pre-venție din cadrul IPJ Suceava.
 

Activitățile specifice de prevenție ale polițiștilor au caracter permanent, fiind am-plificate în anumite perioade de campanii mai agresive îm-potriva traficului și consumu-lui de droguri. Cea care a în-ceput chiar înaintea termină-rii anului școlar, inițiată de Centrul județean de preveni-re, evaluare și consiliere an-tidrog Suceava, sub președin-ția IPJ, se va extinde până pe 26 iunie, Ziua internațională a luptei împotriva drogurilor. Polițiștii au mers prin liceele județului au vorbit despre e-fectele substanțelor ilegale, despre cauzele ce pot da idei nesănătoase tinerilor mereu în căutare de adrenalină pu-ră. Este o muncă gen „picătu-ra chinezească”, având efect, spun polițiștii, pentru unii, pe loc, pentru alții, în timp. Cert este că realitățile din zona noastră sunt în măsură să li-niștească părinții, tot mai în-grijorați de tentațiile la care pot ceda copiii lor. „Iarba”, „priza”, „doza” sunt încă niște cuvinte de dicționar, folosite, cel mai des, doar de dragul discuțiilor „trendy” între ado-lescenți ce se vor „cool”. Ti-nerii din județ sunt, în ma-joritate, încă receptivi la un concurs de postere cu mesaj antidrog, în cadrul campaniei anunțându-și participarea elevi din 10 licee. Lucrările vor fi expuse în holul Inspectoratului, iar primele trei lucrări vor fi premiate. Pe 26 iunie, în plină aglomerație a „Zilelor Sucevei”, tineri vo-luntari vor împărți trecătorilor pliante și afișe în care scrie clar despre ce înseamnă, ce se riscă, la ce poate duce o priză „nevinovată” și cât de important este acel „NU” când se oferă o astfel de tratație. În consecință, sucevenii pot mulțumi lui Dumnezeu, lor înșiși, școlilor sau campani-ilor de prevenire ale polițiș-tilor, care, fiecare, păzește în felul său sănătatea fizică și mintală a tinerilor. Când tot acest sprijin nu mai ajunge, intervin alt fel de polițiști, cei de la Combaterea Crimei Or-ganizate și Antidrog Suceava, cum s-a întâmplat, în urmă cu câteva luni, în cazul elevilor de la Liceul Militar din Câmpulung, care, consumatori sau doar traficanți, au simțit mult prea devreme strânsoarea cătușelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: