Teste naționale 2005:

Linie telefonică pentru abuzuri

Testele naționale încep, luni, la Suceava, cu proba scrisă la limba română, în 47 de centre de examen, din care 8 sunt în municipiul reședință de județ, la școlile generale nr. 1, 3, 4, 7, 9, 10 și 11 și la Liceul cu Program Sportiv. Corectarea tezelor, în cazul în care, pe ultima sută de metri, ministerul nu anunță că va avea loc în alte județe, se va face în 12 centre de evaluare – 4 în Suceava, 3 la Rădăuți, 2 la Fălticeni, câte unul la Gura Humorului, Vatra Dornei și Câmpulung. Sunt așteptați în sălile de examen aproape 9000 de elevi suceveni, din care mai mult de jumătate, adică 6725 dintre ei, au ales Geografia României ca ultimă probă.
 

Ca în fiecare an, la Suceava există și cazuri speciale, de elevi care vor da examenul în condiții deosebite de ceilalți: un elev de la Școala Nr. 1 „Al. I. Cuza” din Fălticeni, care are probleme cu vederea, a cerut ca subiectele pentru teze să fie scrise cu caractere mai mari, iar un altul, de la Școala generală Nr. 3 Suceava, care are brațul și umărul în ghips, în urma unei fracturi de claviculă, va dicta rezolvarea su-biectelor unui profesor, care va redacta lu-crările. Pentru 9 elevi cu deficiențe de auz, de la Școala Bivolărie, se va asigura un interpret, care va face comunicarea între elevi și supra-veghetori. Despre încă două cazuri speciale a fost anunțată telefonic Comisia județeană din cadrul IȘJ, chiar ieri dimineață: doi elevi din Ciocănești, de 16, respectiv 15 ani, nu vor putea participa la examen, întrucât au fost victimele unui accident rutier și sunt internați în spitalele din Suceava și Vatra Dornei. Potrivit unui comunicat al MEC, ora extragerii variantei de subiect la minister și anunțarea acesteia la Radio România Actualități este 8.55, iar a deschiderii plicurilor cu subiecte, în centrele de testare, este 9.00, după care se multiplică subiectele. Accesul candidaților în sălile de clasă este permis între 8.15 si 8.45, pe baza legitimației de testare și a actului de identitate, nefiind acceptați în sală cei care nu au aceste documente asupra lor. Este interzisă intrarea în sală cu manuale școlare, materiale scrise, telefoane mobile. Părinții care doresc lămuriri cu privire la examen sau vor să semnaleze eventuale abuzuri pot suna la telefonul care face legătura directă cu membrii Comisiei județene, pe perioada testelor: 523988. De asemenea, Comisia națională de organizare a testelor naționale, dar și a examenului de bacalaureat, a alocat o linie specială – 0213155099 –, care ar funcționa începând de luni, între orele 08,30 și 16,30.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: