Pentru o șușa

Situație incendiară la Dolhasca

În orașul Dolhasca a apărut o situație conflictuală fără precedent, peste 100 de proprietari de terenuri protestând zilele trecute în fața Primăriei pentru rezolvarea problemei lor. Aceștia se plâng edilului-șef, Maria Cojocariu, că un concitadin de-al lor, Vasile Grigore, le-ar fi închis, cu de la sine putere, unicul drum de acces către proprietăți. Deși ar fi datând pe harta cadastrală a comunei încă din 1956, „șușaua”, domeniu public în toată regula, face, alături de un teren, obiectul unui contract privat de vânzare-cumpărare între dl Grigore și un terț.
 

Acesta, în virtutea dreptului de proprietate dobândit, pare că face legea în Dolhasca, în dauna a peste 100 de vecini. Un șanț și niscaiva arbori amplasați sugru-mă „șușaua”, nelăsându-le reclamanților vreo posibilitate de a ajunge la terenurile lor. Dl Grigore ar fi deținut un titlu de proprietate, însă în afara domeniului public, situația creată obligând administrativul să ceară în instanță anularea acestuia, dar și a vânzării propriu-zise. „Situația e complexă, dar vom urma toate căile legale pentru rezolvarea ei”, ne-a declarat edilul-șef.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: