Polițistul mi-a spus să angajez un bodyguard !?

Mă numesc Rusu Constantin și am apelat la acest ziar cu o problemă personală, care a fost făcută publică. Mulțumesc foarte mult pe această cale conducerii și colectivului acestui ziar, într-adevăr independent, care a “aplecat urechea” la necazul unui simplu cetățean al României. Mulțumesc comandantului poliției Frasin, care a urgentat dosarul și, în 15 zile, l-a trimis spre parchet pentru soluționare. Totuși, mai am un semn mare de întrebare. Până la soluționarea acestui caz, nu se poate lua nici o măsură de către poliția orașului Frasin, prin care să se interzică acestui individ să o mai terorizeze pe mama? Au trecut aproape trei săptămâni de când este terorizată și amenin-țată noapte de noapte.
 

Acest individ continuă să meargă la casa mamei, noapte de noapte, să bată insistent în ușă, la geamuri și să o amenințe. Mama este cardiacă și a ajuns la limita puterilor, nu știu cât va mai rezista în acest stres continuu. Mai mult decât atât, după mai multe telefoane date comandantului poli-ției Frasin, am mers personal acasă. Am fost la poliția Frasin și am făcut și eu o plângere în legătură cu cele ce se întâmplă, dar mi-a fost refuzată. De ce, nu știu? Unul dintre lucrătorii poliției mi-a spus că sunt “greu de cap” și nu înțeleg că nu se poate ca eu să fac plângere, și mi s-a spus să angajez un bodyguard care s-o apere pe mama. Întreb, ca simplu cetățean al României, ca un om “mai greu de cap”, dacă eu îmi las serviciul și familia două zile și merg la 150 km să fac o plângere sau o sesizare sau oricum vreți să-i spuneți, poliția locală trebuie să ia în derâdere necazul unui om? Nu știu cum îl cheamă pe acel lucrător de poliție (voi afla), dar vreau să-l întreb pe această cale: dumneata ești cu conștiința împăcată că ți-ai făcut datoria până la capăt? După părerea dumitale (care nu ești așa de greu de cap ca mine), este corect și normal ca un individ fără locuință, fără loc de muncă în orașul Frasin, să terorizeze noapte de noapte o bătrână cardiacă, de 65 de ani, iar dumneata să spui că nu poți face nimic, fiindcă astea sunt legile din ziua de azi în România? Dacă această bătrână moare în urma unui infarct, din cauza spaimei și stresului, te vei simți cu conștiința curată și sufletul împăcat că ai scăpat de o grijă? Nu vreau să fac referire la articole din legislația României, că ar lua prea mult spațiu, întreb doar dacă lucrătorii poliției Frasin cunosc articolul 27 din Constituția României? Repet, nu doresc decât să se prevină o nenorocire și mai întreb o dată: legislația din această țară permite sau nu permite acest lucru? Vreau să precizez că, dacă se întâmplă o nenorocire cu mama din cauza acestui individ, voi apela la toate forurile naționale și internaționale, la toată mass-media din România, pentru ca cei răspunzători de situație să fie pedepsiți. Menționez că am apelat pentru rezolvarea acestui caz atât la Poliția Județeană, cât și la Președinția României. Încă două precizări: 1. Chiar dacă pe buletinul învinuitului este trecut domiciliul în Frasin, el nu figurează în evidența populației la adresa respectivă; 2. Chiar dacă are cazierul curat, a mai făcut de două ori detenție pentru aceleași fapte, dar, fiindcă au fost înainte de ’89, acum este “curat”??!! Mulțumesc încă o dată colectivului ziarului “Crai nou” pentru interesul pe care îl acordă și unor cetățeni simpli ai acestei țări și le doresc multe succese și sănătate tuturor membrilor redacției. Cu deosebită stimă și respect, CONSTANTIN RUSU

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI