Ultima săptămână

Depunerea declarațiilor de venit global

Termenul limită până la care contribuabilii pot trimite declarațiile de venit global este 15 mai a.c. Trebuie avut în vedere că nedepunerea la termen constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 100.000 și 1.000.000 de lei. Cine este obligat să depună declarația am aflat de la directorul Direcției de Finanțe Suceava. “Au obligația să depună declarație de venit global persoanele fizice române cu domiciliul în România, care au realizat, din România și din străinătate, venituri din: salarii și venituri asimilate salariilor; activități independente (comerciale, din profesii liberale, valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală); cedarea folosinței bunurilor: închirieri, subînchirieri sau arendă” – ne-a spus directorul DGFP Suceava, Liviu Ostafi.
 

Nu au obligația să depună declarație de venit global persoanele fizice române cu domiciliul în România care obțin numai venituri dintr-o singură sursă, sub formă de salarii de la funcția de bază, pe întregul an fiscal (1 ianuarie – 31 decembrie); pensionarii sau persoanele care obțin venituri din activități agricole. “Declarația de venit global se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul își are domiciliul la data depu-nerii declarației. Declarația se depune direct la registratura organului fiscal sau prin scrisoare recomandată (plic primit împreună cu formu-larele), la oficiul poștal. Costul recomandatei este suportat de către Ministerul Finanțelor Publice” – a adăugat directorul DGFP Suceava. La declarația de venit global se vor anexa: copiile declarațiilor speciale și ale fișelor fiscale, după caz, precum și documentele justificative, în funcție de categoria deducerilor sau faci-lităților fiscale solicitate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI