Critici la adresa partidelor care uită doctrinele pentru haina populară

„Trebuie explicat poporului, odată pentru totdeauna, că nu putem trăi cu astfel de oameni”, a spus la Suceava dl Marian Petre Miluț Președintele Biroului Național de Conducere a Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD), Marian Petre Miluț, a criticat, la Suceava, cameleonismul nedisimulat de care dau dovadă partidele românești. Domnia sa a făcut referire la PUR, care s-a lepădat de haina umanismului și a îmbrăcat-o pe cea conservatorismului. „Până ieri, partidul era umanist și acum este conservator. Conservator al ce? Al structurilor securiste? Pentru că, se știe, dl Voiculescu, președintele acestuia, avea alte preocupări la vremea respectivă.
 

De altfel, cred că nenumi-rea PCR le va servi foarte mult să obțină sub 5% la alegeri”, spune creștin-democratul Mi-luț. Fostul aspirant la preșe-dinția României dezavuează și oportunismul membrilor PUR, care au candidat la alegeri pe listele PSD, după care au trădat pentru Alianță. Președintele Biroului Național de Condu-cere al PPCD nu a uitat nici Par-tidul Popular România Mare care, peste noapte, a părăsit barca naționalist-extremistă, declarând că o îmbrățișează pe cea populară. Mai mult, spune domnia sa, există și premise ca și PD să se transfi-gureze. „Iată cum, dintr-o da-tă, toți devin populari. Trebuie explicat poporului, odată pen-tru totdeauna, că nu putem trăi cu astfel de oameni. La Parla-mentul European, reprezen-tativitatea este pe doctrine și nu pe apartenențe la partide sau partidulețe care nu au nici un fel de doctrină sau pentru care aceasta nu contează. A-ceasta atitudine a partidelor românești ține de ideologia comunistă a partidului unic, potrivit căreia nu contează cum te cheamă, ci important este să fii la putere. Acesta este, în fapt, principiul acestor par-tide, care astăzi își schimbă nu numai denumirea, dar și doctrina”, a concluzionat Ma-rian Petre Miluț, menționând că PPCD este recunoscut de Internaționala Creștin-Demo-crată și PPE. De altfel, pe 2 iu-nie, la invitația PPCD, va avea loc, la București, ședința a-nuală a conducerii PPE, în capitala României urmând a fi prezent tot staff-ul popular european.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI