La Gura Humorului, la început de iunie

Congres Național de Neurologie și Psihiatrie

> Se anunță participare foarte numeroasă Circa 350 de persoane din țară și străinătate și-au anunțat participarea la cel de-al VI-lea Congres Național al Societății de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului, de la Gura Humorului, care va avea loc în perioada 1-5 iunie, la Centrul de Conferințe Best Western Bucovina. Sunt medici neurologi și psihiatri pentru copii, reprezentanți ai profesiunilor asociate –psihologi, kinetoterapeuți și logopezi – din România, Franța, Germania și Elveția, precum și profesori univer-sitari din domeniul neuro-logiei pediatrice, din centrele universitare București, Cluj, Târgu-Mureș și Timișoara. Congresul se va derula pe două secțiuni: Neurologie, care va avea tema „Patologia vasculară a copiilor și adolescenților”, și Psihiatrie, cu tema „Tulburarea hiperkinetică a copiilor”.
 

Pentru suceveni și nu numai manifestarea este deosebit de importantă, spune dr. Elena Merticariu, medic specialist de neuropsi-hiatrie infantilă, unul dintre organizatori, întrucât este prima oară când congresul este organizat în Moldova, apoi pentru că temele abordate în cele două secțiuni sunt din specialități foarte apreciate și căutate în străinătate. Temele ambelor secțiuni au fost alese tocmai pentru „a se actualiza aspecte legate de tratament, imagistică, recuperare. Sunt subiecte care s-au discutat mult pe plan internațional și, prin acest congres, se încearcă găsirea unui limbaj comun în ceea ce privește diagnosticul, noutățile în domeniu, depis-tarea precoce, sistemul de îngrijire”, a precizat dr. Elena Merticariu. În afară de lu-crările în plen ale congresului, vor fi organizate și două cursuri, contra cost, susținute de profesori din Franța și Elveția: Psihanaliza adoles-cenței și Encefalopatia epilep-tică. Participanții la congres vor primi, la final, un certi-ficat de participare și un anu-mit număr de credite, nece-sare în activitatea lor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI