Ministrului Flutur i se recomandă temperarea optimismului

Președintele Partidului Popular România Mare Suceava, Gheorghe Acatrinei, crede că ministrul agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale, Gheorghe Flutur, nu ar trebui să se îm-păuneze prea mult cu succesul repurtat în fața moțiunii parla-mentare pe teme agricole. Ex-senatorul spune că agricultura românească nu este nici pe departe așa cum o vede dl Flutur. Aceasta pentru că, în țara noas-tră, suprafață agricolă medie este de maxim 3 ha, iar despre dotare tehnică nici nu se poate vorbi.
 

Conform dlui Acatrinei, familiile de țărani ară pământul cu plugul tras de cai sau de boi, iar produsele obținute nu iau calea pieței, ci sunt destinate consumului în casă. Potrivit dlui Acatrinei, cu greu se poate relua ciclul agricol, în condițiile în care prețurile combustibililor, îngrășămintelor și pesticidelor cresc de mai multe ori pe an. Ca și cele ale tractoarelor și utila-jelor agricole, care devin inaccesibile, chiar fiind subvenționate. „Evident este faptul că aceste condiții nu pot fi realizate, când numai 0,3% din gospodăriile țărănești sunt performante, 70% dintre ele fiind de subzistență. Guvernanții noștri vor să-i facă pe țărani cu de-a sila orășeni. Ca să-i păcălească pe comisarii europeni, ei au organizat referendumuri prin care au transformat, la normă, satele în localități urbane. Cu toate că mulți dintre locuitorii acestora nu au apă curentă sau gaz, iar unii trăiesc în bordeie din chirpici sau, mai rău, săpate în pământ”, spune liderul PPRM Suceava. Ex-parlamentarul îi recomandă ministrului Gheorghe Flutur să fie mai puțin optimist în legătură cu trecerea pachetului de legi privind agricultura, mașina de vot a coaliției de la putere fiind, după părerea sa, destul de fragilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: