„Politicile proprietății”, aplicate cu „un buget votat de PSD“

> Răspunsul ministrului Gheorghe Flutur la acuzațiile din moțiunea simplă a PSD referitoare la agricultură, respinsă de Senat Ministrul agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale, Gheorghe Flutur, a răspuns, în plenul Senatului, acuzelor aduse de cei 36 de senatori ai PSD în moțiunea simplă “Agricultura – în pragul demarării declinului”, dezbătută de camera superioară a Parlamentului. Gheorghe Flutur, căruia senatorii PSD i-au cerut demisia pentru rein-troducerea cupoanelor în agricultură, apreciate de social-democrați ca inefi-ciente în perioada 1997-2000, a explicat că stra-tegia ministerului pe care îl conduce are ca obiectiv principal trecerea de la ac-tuala agricultură de subzis-tență la producția pentru piață de la gospodăria in-dividuală la ferma familială privată.
 

Această strategie presupune, a spus minis-trul Flutur, crearea și adap-tarea pachetului legilor proprietății și capitalizarea acestei proprietăți. Declarând că ministerul, deși lucrează cu “un buget votat de PSD, nu va face politicile PSD”, ministrul Flutur a subliniat că va aplica “politicile proprietății”. Apreciind titlul moțiunii ca fiind “neinspirat”, Gheorghe Flutur a afirmat că subvenția dată sub forma bunurilor valorice ajunge la 100 la sută în agricultură. Ministrul agriculturii i-a acuzat pe social-democrați că aproape 700 miliarde de lei dați ca subvenție în toamna anului 2004 au luat destinații non-agricole și că majoritatea șefilor direcțiilor agricole din județe au făcut campanie electorală pentru PSD. “În toamna anului trecut, ați avut de altfel o adevărată întrecere socialistă în agricultură, directorii direcțiilor agricole cu cei ai direcțiilor silvice între-cându-se în candidaturi, mulți dintre ei uitând să-și ia concediul pe perioada campaniei electorale. În anul 2004, ați transformat aceste direcții teritoriale în unități de infanterie politică ale PSD în mediul rural, iar campaniile agricole le-ați transformat în campanii electorale”, a spus ministrul Flutur. De asemenea, Gheorghe Flutur a afirmat că guvernarea anterioară a lăsat datorii de peste două mii de miliarde lei în agricultură care trebuie acoperite din bugetul pe anul 2005 și a croit în 2005 un buget pentru subvenții mai mici decât cele anunțate. El a explicat că Ordonanța 61/2004 presupunea un efort de 13,1 miliarde de lei, iar bugetul votat pe 2005 a lăsat descoperite aceste subvenții în proporție de 30 la sută.    Referitor la bonurile valorice, mi-nistrul Flutur le-a amintit colegilor din PSD că în 2002 au tipărit aproape 84 de milioane de cupoane din care au folosit doar zece milioane, celelalte fiind distruse. Gheorghe Flutur a con-siderat suficiente motivele prezentate pentru a-i îndemna pe senatori să respingă moțiunea PSD.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: