De Buna-Vestire

Procesul Dârja – Consiliul Local Șcheia, amânat fără veste

Procesul de insultă și calomnie intentat de viceprimarul de Șcheia, Octavian Dârja, împotriva a 6 dintre foștii colegi de deliberativ local, s-a amânat până pe 14 aprilie. Deși ambele părți, atât reclamantul, cât și inculpații (la termen au fost prezenți 4 dintre ei, respectiv Ioan Scotnițchi – fost viceprimar pe vremea administrației trecute, PSD, Doroftei Vasile Vaslavschi, PD, și peneliștii Sorin Gavril Semeniuc și Ghiorghiță Ciot, foști colegi de partid cu edilul șcheian, demisionari, din câte afirmă ei, din cauza neînțelegerii de care a dat dovadă conducerea județeană a organizației, s-au prezentat încă de la ora 8 pe sălile Judecătoriei, avocatul apărării a obținut amânarea procesului.
 

Octavian Dârja

Însă, atât părțile implicate, cât și presa, nu au fost în măsură de a lua la cunoștință despre începerea fondului (respectiv amânarea lui), nimeni neanunțând la difuzor cauza. A fost doar o uimire, mai ales din partea inculpaților (aproape contrariați), dar și a reclamantului, atunci când avocatul apărării (care, pe la ora 8 și jumătate, a stat de vorbă cu clienții săi în prezența mass-media), legată de amânare. „S-a amânat la 8 jumate”, a spus avocatul, pe la 11 și jumătate, criptic, nexplicând, nici măcar presei, motivul. Putem presupune doar că, în virtutea prerogativelor legale, motivarea amânării, cerută la primul termen, a fost și dezbătută, totuși. Până pe 14 aprilie, când, dacă vicele Dârja „uită” să se prezinte la proces îl pierde automat, consilierii ce au vrut să-l debarce se declară nevinovați. „Noi nu am calomniat pe nimeni în ședința de CL. Ședința nu e un loc public. Au fost declarații ale cetățenilor din comună cărora le-am dat curs. E o neînțelegere, dar, de fiecare dată când cineva dintre cei care ne-au ales e nemulțumit de prestația vreunuia dintre noi, suntem obligați să intervenim”, ne-a declarat ex-colegul penelist de partid al vicelui, Gheorghiță Ciot. De cealaltă parte, reclamantul spune: „Dovezile împotriva mea sunt fabricate, în sensul că există la dosar 8 declarații ale unor persoane fără carte, scrise de aceeași mână, care mă acuză. Nu mă leg de ceea ce e public sau nu e public în cadrul ședinței CL, dar știu că, prin mass-media, «grație» domnilor consilieri, mi s-au adus grave acuze”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: