La Boroaia a demarat proiectul

„Centrul social pentru persoane vulnerabile”

> 500 de adulți și copii săraci vor beneficia de servicii sociale > Victimele violenței domestice vor găsi un adăpost temporar la centru La Boroaia, persoanele sărace, copii și adulți, provenind din familii fără venituri, precum și victime ale violenței domestice sau ale alcoolului (persoanele vulnerabile, adică) vor beneficia de serviciile unui Centru Social, care va deveni funcționabil la sfârșitul acestui an.
 

Proiectul „Centrul social pentru persoane vulnerabile” a demarat deja la jumătatea lui martie și va fi derulat de primăria comunei, în parteneriat cu Școala Generală „Vasile Tomegea” și cu sprijinul companiei de consul-tanță Relians. Finanțarea va fi asigurată de Ministerul Integrării Europene și de primăria din localitate, care și-a propus să aloce 15,94% din bugetul de 3 miliarde lei. „Beneficiarii proiectului vor fi 380 de persoane defavorizate și 120 de copii săraci sau victime ale violenței domestice. Prin acțiuni destinate fiecărei categorii de beneficiari, Centrul social va preveni abandonul școlar, vagabondajul și infracționalitatea și va ajuta familiile nevoiașe, fără a crea dependența lor de aceste servicii”, ne-a informat primarul comunei, Vasile Berariu. Centrul social va funcționa la etajul dispensarului uman din Boroaia, după ce clădirea va fi renovată și dotată. Noi, acum, suntem în faza licitațiilor pentru materiale – calculatoare și mobilier – și urmează licitația pentru refacerea clădirii, partea de proiectare și cea pentru construcția propriu-zisă. Darea în funcțiune a clădirii este programată la 1 decembrie 2005”, ne-a precizat, ieri, viceprimarul Alexandru Pei. Centrul va oferi servicii de consiliere socială și psihologică, activități educative, iar victimele violenței domestice vor găsi acolo un adăpost temporar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: