Pentru sucevenii care refuză să iasă la curățenie în jurul blocului

Amendă de până la 5 milioane

Primăria pregătește sancțiuni usturătoare pentru agenții economici, instituțiile publice, asociațiile de proprietari și cetățenii care nu fac și nu întrețin curățenia în prejma imobi-lelor în care își desfășoară activitate sau a clădirilor în care locuiesc. Un proiect de hotărâre privind îmbunătățirea activităților de salubrizare, întreținere și înfrumusețare a municipiului va fi supus dezbaterii plenului legislativului local în ședința din 31 martie. Acesta vine să completeze o hotărâre a Consiliului Local de anul trecut, referitoare la Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare, care nu prevedea amenzi pentru ignorarea obligațiilor pe această linie.
 

Potrivit inițiativei șefului administrativului municipal, Ion Lungu, persoanele fizice riscă amenzi cuprinse între 250 de mii și 5 milioane de lei, iar cele juridice de la 5 milioane lei la 25 milioane lei. Primarul a declarat că a făcut un tur al orașului și a rugat pe proprietarii de gospodării individuale să-și facă curățenie pe lângă case. Domnia sa a precizat că va trece la represiuni doar în cazul în care aceștia vor avea o atitudine sfidătoare. Potrivit dlui Lungu, vor fi sancționate și asociațiile care dau dovadă de necooperare. La plângerea acestora din urmă, vor fi amendați și proprietarii de apartamente care refuză să iasă la curățenie în jurul blocului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: