Zece școli într-un proiect

Consiliul Județean ar putea aloca de la buget 30.000 de euro pentru derularea unui program de îmbunătățire a condițiilor de învățământ, în vederea facilitării accesului la educație de calitate. Anunțul a fost făcut ieri, într-o conferință de presă, de președintele executivului județean, Gavril Mîrza, care a declarat că suma reprezintă 5 la sută din totalul de 600.000 de euro alocat de organismele europene, aplicantul fiind Inspectoratul Școlar Județean.
 

Acesta din urmă a întocmit Proiectul „Școală pentru toți, educație pentru fiecare”, în cadrul căruia a selectat un număr de 10 școli din localitățile Gulia, Mironu, Stupca, Verești, Dornești, Voitinel, Poiana Rotunzii, Vicovu de Sus, Vatra Dornei și Suceava, în care învață peste 1500 de copii de etnie romă. Programul de finanțare, inti-tulat „Acces la educație pentru grupurile dezavantajate”, a fost lansat în decembrie 2003, este implementat de Ministe-rul Educației și Cercetării, cu sprijin de la Uniunea Euro-peană. Acesta promovează principiul egalității șanselor în educație, indiferent de ca-racteristicile individuale, a-partenența socio-culturală, economică, confensională și lingvistică. Alocarea banilor va fi supusă aprobării delibe-rativului județean în ședința de astăzi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI