A XXVI-a ediție a Concursului Național de Interpretare Instrumentală

Concursul Național de Interpretare Instrumentală pentru elevii din clasele III-VIII începe sâmbătă la Suceava, cu deschiderea oficială de la ora 18, la sala Dom Polski. S-au înscris la concurs 90 de elevi din 23 de județe ale țării, care vor participa la secțiunile pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat-percuție și instrumente populare, aceasta din urmă fiind o secțiune în premieră. Cei mai mulți concurenți, 42, sunt la pian. Urmează vioara, cu 17 participanți, chitara cu 8 și clarinetul cu 6.
 

De la Liceul de Artă Sucea-va participă 5 concurenți. Ei sunt Laur Ștefan Hreniuc, clasa a V-a, pian, Marcela Onofrei, oboi, clasa a VII-a, Florin Săveanu, clarinet, clasa a VII-a, Ionuț Scripcariu, trompetă, clasa a VII-a, și Mihai Boicu, chitară, clasa a VI-a. Con-curenții sunt elevii care au obținut premiul I la faza zonală a concursului, care, pentru Mol-dova a avut loc la Piatra Neamț. Ei vor prezenta în concurs două piese, una fiind obligatoriu românească. Juriul îl are președinte pe prof. univ. dr. Constantin Râ-pă, de la Academia „Gheorghe Dima” din Cluj, și vicepreședinte pe Lucia Crinela Gorgăneanu, de la MEC. Membrii juriului vin de la instituții de prestigiu din țară – Univer-sitatea Națională de Muzică din București, Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj, Universitatea Transil-vania din Brașov. La secțiunea instrumente populare, juriul este format din prof. dr. Maria Tănase Marin, de la TVR Cultural, și Gelu Cuzici, profesor la Școala Nr. 3 Suceava. Ministerul contribuie cu 231 milioane lei la această competiție. Pentru cele 54 de premii I, II și III, inclusiv trofeul „Lira de Aur”, sunt aloca-te 27 milioane, iar 9,5 milioane – pentru cele 38 mențiuni. Vor fi și premii speciale acordate din sponsorizări. Insp. Alexandra Rabiniuc ne-a informat ieri că interpretul unei piese aparținând lui Ciprian Porumbescu va primi un pre-miu special. Organizatorii concursului aflat la ediția 26 sunt MEC, CJ Suceava, Prefectura, Primăria Sucevei, IȘJ, Liceul de Artă Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: