„Competențe fără frontiere prin Erasmus+” la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret

Proiectul Erasmus+ cu acest nume se implementează la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret în anul școlar 2023-2024, cu numărul de contract 2023-1-RO01-KA121-VET-000119411, al treilea proiect de formare profesională sub umbrela  acreditării 2020-1-RO01-KA120-VET-000095382, pentru perioada 2021-2027. Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în Europa și oferă tinerilor posibilitatea de a studia, de a se forma și de a dobândi experiență în străinătate cu oportunitatea de a învăța și de a lucra într-un alt mediu cultural. De asemenea, un stagiu de formare profesională prin Erasmus+ este o oportunitate unică de a-ți dezvolta abilitățile, si competențele, de a-ți extinde rețeaua de contacte și de a-ți deschide noi perspective în carieră. Așadar, elevii colegiului nostru sunt  încurajați să exploreze aceste oportunități și să profite la maxim de experiența oferită de Erasmus+.

24 de elevi au fost beneficiarii direcți ai mobilității de formare profesională desfășurată in  Dresda – Germania, la organizația WBS Training AG. Aceștia au fost din clasele a X-a și a XI-a, învățământ liceal, profil Tehnic, calificarea Tehnician transporturi și din anul I și II, învățământ postliceal, Școală de maiștri, calificarea Maistru electromecanic auto. Pe parcursul a doua săptămâni, în perioada 3 – 16 decembrie 2023, participanții au avut parte de un program de formare foarte bine organizat, conform nivelul de pregătire și curriculumului în vigoare, raportat la standarde europene și cu rigoare nemțească. Proiectare AutoCAD, Inventor, sisteme de transport, transmiterea mișcării, diagnosticare auto, fabricile BMW si Porsche din Leipzig, celebra „fabrică transparentă” Volkswagen din Dresda, au făcut parte din programul de formare.

Fabrica BMW din Leipzig este una dintre cele mai moderne și eficiente unități de producție din lume. Aici se produc modele precum seria 1, seria 2, seria 3 și seria 4. Utilizând tehnologii avansate și procese de producție de ultimă generație, BMW se asigură că fiecare mașină produsă în Leipzig este de cea mai înaltă calitate. Porsche Leipzig este una dintre cele mai moderne fabrici de mașini din lume, Ambele fabrici sunt situate într-un mediu modern și sustenabil, punând accent pe protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor. Fabrica Volkswagen din Dresda este cunoscută pentru tehnologia sa inovatoare și pentru angajamentul față de sustenabilitate. Aceasta utilizează energie regenerabilă pentru a-și alimenta operațiunile și pune un accent deosebit pe reducerea emisiilor de carbon.

Dresda găzduiește numeroase festivaluri culturale pe tot parcursul anului. Elevii noștri s-au putut bucura de Festivalul Striezelmarkt de Crăciun, un eveniment tradițional care a meritat vizitat.  Apoi vizita la Muzeul  Militar a completat activitățile culturale cu istorie și tehnologie militară, si o  colecție impresionantă de artefacte și expoziții interactive.

Cu desfășurarea activităților acestei mobilități, putem spune că am atins unul din obiectivele Planul Erasmus+, conform căruia toate profilele și specializările colegiului nostru care se finalizează cu un atestat profesional au fost incluse în programul de formare profesională europeană ERASMUS+.

Raportat la anul calendaristic 2023, din februarie până în decembrie, 70 de elevi din învățământul profesional și tehnic de Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret la  au desfășurat stagii de practică în străinătate. Un bilanț foarte bun, cu obiective atinse, cu elevii fascinați de ERASMUS+, cu povesti de succes premiate de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Erasmus+ Schimbă vieți, deschide minți!

(Comunicat de presă)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI