După descoperirea cadavrului unei fete într-o casă părăsită

O nouă pistă în cazul dispariţiei Andreei Rabciuc, campioana de tir legitimată la CSS Rădăuţi şi CSM Suceava

Autorităţile italiene iau în calcul o nouă pistă în cazul dispariţiei Andreei Rabciuc, campioana de tir legitimată la CSS Rădăuţi şi CSM Suceava, în vârstă de 29 de ani, dispărută la 12 martie 2022, după o petrecere într-o casă de la ţară, după ce un cadavru al unei tinere, într-un stadiu avansat de descompunere, a fost găsit într-o casă părăsită nu departe de locul dispariţiei şi aproape de Via Montecarottese.

Andreea Rabciuc a fost legitimată la CSS Rădăuţi şi CSM Suceava, fiind una dintre cele mai valoroase sportive ale României, în urmă cu câţiva ani.

Potrivit Cronache Marche, hainele găsite ar fi compatibile cu cele ale fetei de origine română, care locuia în Vallesina cu mama ei; dar pentru a avea certitudinea că acest cadavru este al Andreei, va trebui să fie efectuate cercetări şi investigaţii.

Sursa citată reaminteşte că, în data de 12 martie 2022, tânăra se certase cu prietenul ei, Simone Ligresti, în vârstă de 27 de ani, îşi părăsise petrecerea din casa de la ţară, unde erau prezenţi o prietenă şi proprietarul clădirii, iar apoi, urmele ei s-au pierdut. Singurul suspect în acest caz a fost chiar prietenul tinerei românce.

Cu ceva timp în urmă, în noiembrie, s-a ridicat ipoteza unei piste la Roma: un schelet a fost găsit în Roma, în zona Pigneto, iar colierul şi hainele de femeie lângă rămăşiţe au sugerat iniţial că ar putea fi vorba despre Andreea, dar analiza ADN-ului a respins această ipoteză.

Corriere della Sera scrie că Andreea Rabciuc a dispărut în munţii Montecarotto şi că acum cadavrul unei tinere, în stadiu avansat de descompunere, a fost găsit într-o zonă învecinată. Castelplanio este la doar un kilometru distanţă, aşa că anchetatorii au asociat imediat numele Andreei cu cadavrul. La faţa locului se aflau carabinierii, procurorul Irene Bilotta şi avocatul Giuliani, avocatul singurului suspect, Simone Gresti, prietenul fetei.

Conform versiunii oficiale, în zorii zilei de 12 martie 2022, Andreea ar fi avut un conflict cu prietenul ei, Simone Gresti, şi ar fi plecat singură şi fără bani pe drumul Montecarottese, lăsându-şi telefonul în mâinile lui Gresti, singurul suspect acuzat de răpire şi ulterior de trafic de substanţe stupefiante. Din acea noapte căutările tinerei romance nu s-au oprit niciodată, iar în aprilie, judecătorul de instrucţie a acordat o prelungire de 18 luni pentru investigaţiile conduse de procurorul Irene Bilotta.

Mama fetei de 27 de ani a continuat să spere. Ultimul ei mesaj pe Facebook datează din 7 decembrie, în ziua de naştere a Andreei: „Astăzi ai 29 de ani, îţi sărbătoreşti ziua iubirea mea! – a scris mama, Georgeta Cruceanu – Este a doua ta aniversare fără tine. Nu trece o oră fără să mă gândesc la tine. Uneori îmi închipui că eşti fericită, că ţi-ai refăcut o viaţă departe de mizeria în care ai ajuns, departe de persoanele inutile de care te-ai legat. Apoi, însă, trebuie să mă confrunt cu realitatea. Este imposibil să nu dau de tine de aproape doi ani. Este imposibil şi mă cuprinde disperarea. Cer celor care au auzit vreo veste de la cei interesaţi să-şi elibereze conştiinţele şi să spună întregul adevăr. Spuneţi cum s-au întâmplat lucrurile şi ce s-a întâmplat cu fiica mea! Nesiguranţa macină sufletul. O zi, poate, veţi fi şi voi părinţi şi veţi înţelege ce înseamnă să suferi pentru copii. La revedere, Andreea, mama ta speră să te îmbrăţişeze curând! La mulţi ani oriunde te-ai afla, iubirea mea!” (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI