Nunta de aur

Scriitorul şi poetul popular Vasile Cerlincă revine cu o nouă apariţie editorială, cea de-a noua din seria preocupărilor sale în ale condeiului.

Cerlincă a scos recent de sub tipar volumul „50 de ani de căsătorie. Nunta de aur”. Titlul este mai mult decât sugestiv, în iunie 2024, în centrul Sucevei, Vasile Cerlincă alături de soţia Eugenia, primind Diploma de fidelitate. Distincţia le-a fost înmânată de către primarul Ion Lungu, de Zilele Sucevei, odată cu celebrarea a încă 34 de perechi semicentenare. Atunci, hâtrul septuagenar sucevean nu a pierdut ocazia şi a recitat, spre deliciul audienţei, poezia autoironică „Cincizeci de ani de căsătorie”, „capodoperă” cuprinsă în cartea de faţă. Şi iată cum reînnoirea peste ani mulţi a jurămintelor i-a oferit lui Vasile Cerlincă „material” pentru noul său demers scriitoricesc. Mai ales că, originari din Sfântu Ilie, mirele Vasile şi mireasa Ţuca (aşa cum o alintă autorul), au fost recompensaţi cu Diploma de excelenţă „Nunta de aur” şi de Vasile Andriciuc, primarul comunei Şcheia.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu că am ajuns la aceşti ani (eu 73, soţia 71), îi mulţumim pentru că ne-a dat zile, că am ajuns la aceşti 50 de ani de căsnicie (…). Mulţi de vârsta noastră nu au ajuns nici măcar la 50 de ani de viaţă, au murit mai tineri, nu s-au putut bucura de familie…” constată Vasile Cerlincă. Volumul se doreşte o radiografiere a vieţii de cuplu, cu bune şi cu rele, cu bucurii şi tristeţi, începând de la oficierea căsătoriei, venirea pe a lume a fiicelor, apoi a nepoţilor şi strănepoţilor, şi până astăzi.

„Mă mândresc cu ce am făcut în viaţă, mi-am îndeplinit cu dragoste şi răspundere orice rol pe care l-am avut” transmite, la moment de bilanţ, autorul. Însă nici pe departe cu resemnare, perseverent, Vasile Cerlincă mărturisind că deja are pe masa de lucru cea de-a zecea ispravă scriitoricească.

Noi îi dorim sănătate şi mult succes! (VIA)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI