Monsieur Hibou, cântăreţul lunii la Alianţa Franceză

Astăzi, de la ora 18:00, Alianţa Franceză din Suceava vă invită la o nouă întâlnire online dedicată promovării cântecului francez şi francofon în cadrul activităţii „Le chanteur du mois/Cântăreţul lunii”.

Invitatul lunii decembrie este Monsieur Hibou, un artist cu o abordare muzicală şi artistică atipică. Născut în 1989 la Strasbourg, Monsieur Hibou, cunoscut anterior sub numele de Thomas, nu este doar un cântăreţ talentat, ci şi un filosof şi autor de cărţi, având cronici pe teme filosofice publicate în cotidianul „Le Monde”.

Aflăm că evoluţia sa muzicală a început încă din copilărie, devenind o adevărată pasiune care a culminat cu înfiinţarea grupului „M. Hibou et ses musiciens chouettes” în 2022, alături de Anne la vioară şi Peps la bas. Cu influenţe ce acoperă spectrul larg al muzicii francofone, de la clasici precum Brassens şi Brel, la rockul contemporan al lui Thiéfaine şi Les Tetes Raides, klezmer, jazz şi slam, Monsieur Hibou aduce pe scena muzicală o combinaţie eclectică de sunete şi cuvinte. Versurile sale explorează teme variate, de la imaginaţia copilăriei la iubire şi indignare.

Pentru a face o incursiune în universul captivant al acestui artist, vă invităm să urmăriţi online interpretarea live a pieselor „J’ai fait un nid” şi „Ces gens-la”, ne invită organizatorii evenimentului.

„Această întâlnire online oferă publicului sucevean şansa de a descoperi şi aprecia originalitatea şi diversitatea abordării muzicale a lui Monsieur Hibou” ne-au precizat reprezentanţii Alianţei Franceze din Suceava. (A.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI