Activitate de prevenire antidrog la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni

Părinţi, elevi şi cadre didactice au fost informaţi despre riscuri

Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava (CPECA), în colaborare cu subprefectul judeţului Suceava, Cristian Şologon, şi reprezentanţii Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni, au desfăşurat o activitate de informare antidrog la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni.

La evenimentul desfăşurat recent au participat peste 90 de persoane, printre care părinţi, elevi şi cadre didactice. Specialiştii antidrog au susţinut discuţii relevante despre consolidarea legăturii dintre părinţi şi copii, modalităţile adecvate de abordare a copiilor consumatori de substanţe psihoactive şi riscurile asociate consumului de droguri.

Pe parcursul întâlnirii, au fost abordate subiecte precum recunoaşterea semnelor de consum şi a simptomelor de intoxicaţie cu diferite substanţe psihoactive. Specialiştii au oferit şi informaţii cu privire la metodele de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenţilor şi au discutat despre modalităţile sănătoase şi responsabile de petrecere a timpului liber.

De asemenea, au fost prezentate riscurile asociate consumului de droguri, iar participanţii au fost informaţi cu privire la serviciile de asistenţă specializată disponibile la nivel local, în cazul în care apar probleme cauzate de consumul de substanţe.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava transmite că va continua să se implice activ în astfel de activităţi de prevenire, contribuind la formarea unei comunităţi mai informate şi mai conştiente. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI