Peste 4.000 de lucrări au fost trimise în acest an la Salonul Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”

Muzeul Naţional al Bucovinei găzduieşte cea de-a XIX-a ediţie a Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”, un eveniment de prestigiu sub patronajele Image Colleague Society (ICS) şi Global Photographic Union (GPU). Deschiderea oficială va avea loc la Muzeul de Istorie în data de 15 decembrie 2023, la ora 12:00.

Acest salon, care se va desfăşura în perioada 15 decembrie 2023 – 15 ianuarie 2024, reprezintă un moment de referinţă pentru comunitatea internaţională a fotografilor, reunind talente din 43 de ţări. Ediţia curentă a impresionat prin participarea a 355 de artişti fotografi, ce au contribuit cu peste 4000 de lucrări în cele patru secţiuni distincte: „Open monochrome”, „Open color”, „Photojournalism” şi „Nature”.

Juriul de evaluare al salonului a fost format din personalităţi marcante ale domeniului fotografic, inclusiv Ovi D. Pop din Oradea, Nelu Scripciuc din Arad, Iurie Foca din Chişinău – Republica Moldova şi Codrin Anton din Fălticeni.

La finalul competiţiei, cele mai remarcabile creaţii au fost onorate cu un total de 72 de medalii şi menţiuni (12 medalii şi 24 de menţiuni ICS, respectiv 12 medalii şi 24 de menţiuni GPU). De asemenea, placheta „Mihai Petru Ungureanu” a fost acordată celui mai bun autor, în memoria promotorului Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”. În plus, patru medalii „Bukovina Gold” au fost decernate de către Muzeul Naţional al Bucovinei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI