Campania „Deschide ochii, deschide inima”, la a XVII-a ediţie

Începând cu anul 2007, în fiecare an, cu excepţia anului 2020, cu sprijinul constant al Iulius Mall, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava (DGASPC) a organizat, în data de 3 decembrie, campania „Deschide Ochii, deschide Inima!”, manifestare la care au participat, de fiecare dată, zeci de copii şi persoane adulte cu dizabilităţi din cadrul centrelor de plasament, din cadrul centrelor de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din structura DGASPC Suceava, precum şi din cadrul centrelor care aparţin de ONG-uri, dar şi din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret.

În comunicatul de presă remis mass-media se arată că „ziua de 3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, are ca obiectiv promovarea înţelegerii de către opinia publică a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Ne dorim ca prin acţiunile noastre să reuşim să conştientizăm publicul larg, cu privire la importanţa schimbării de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate”.

În acest an, în cadrul celei de-a XVII-a ediţie a campaniei „Deschide ochii, deschide inima!”, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, DGASPC Suceava a organizat o serie de evenimente ce se desfăşoară pe parcursul unei întregi săptămâni, intitulată „Săptămâna (Diz)Abilităţii”, care a debutat în ziua de 4 decembrie, orele 14:00, cu un spectacol ce a avut loc la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, graţie colaborării deosebite cu Primăria Municipiului Suceava şi cu conducerea teatrului sucevean.

În deschidere, vom avea alături de noi un tânăr deosebit de implicat, el însuşi demontând toate preconcepţiile despre persoanele cu dizabilităţi. Sebastian Crăciun, de la Asociaţia „Freamăt de Speranţă” din Câmpulung Moldovenesc, care ne-a fost alături aproape în toate ediţiile campaniei şi care, în prezent, este student la Facultatea de Psihologie de la Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, ne-a dovedit de fiecare dată că nu există „imposibil” atunci când ai alături oameni dedicaţi, chiar dacă drumul spre succes al unei persoane cu dizabilităţi este mult mai greu şi plin de provocări. În acest sens, mama lui Seby, doamna Anca Crăciun merită toate aprecierile noastre!

Va urma Corul „Speranţa” – al persoanelor cu dizabilităţi din centre, dirijor, Lucian Afilipoaiei, care a reprezentat în ultimii ani un adevărat succes pentru calitatea pieselor interpretate şi talentul artistic al beneficiarilor noştri.

Spectacolul va fi încheiat cu o piesă de teatru al trupei „Licuricii lui Herbert”, trupă în care actorii principali sunt persoane cu dizabilităţi de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Sasca Mică.

Totodată, în foaierul teatrului va fi amenajată o expoziţie cu produse realizate manual de către beneficiarii cu dizabilităţi din sistemul de protecţie, cu sprijinul şi implicarea personalului din centrele noastre.

În perioada 5-8 decembrie 2023, cu sprijinul conducerii Iulius Mall Suceava, vor fi amenajate expoziţii la parterul centrului comercial amintit, menite să rememoreze prin imaginile prezentate parcursul în timp al acestui eveniment de suflet pentru care beneficiarii serviciilor DGASPC s-au pregătit de fiecare dată de-a lungul unui întreg an, cu produse realizate cu mare drag în ateliere chiar de către ei şi cu speranţa că munca lor va fi apreciată şi valorificată.

„Le mulţumim tuturor partenerilor care ne-au fost şi ne sunt alături de fiecare dată, oferind recunoaştere persoanelor cu dizabilităţi, creând împreună magia unor momente cu adevărat speciale!

Mulţumim reprezentanţilor mass-media sucevene care au oferit spaţii largi, de fiecare dată, acestui eveniment dedicat persoanelor cu dizabilităţi!

Ca o noutate remarcabilă, Complexul Blijdorp va prezenta produsele realizate de către două persoane cu dizabilităţi din Mexic, în cadrul unei colaborări cu Superficie Arte şi Casa Prieteniei Mexic-România.

Mesajul nostru rămâne acelaşi, ca de fiecare dată: «Să recunoaştem abilitatea din orice dizabilitate!».

«La mulţi ani» de ziua lor, tuturor persoanelor cu dizabilităţi din Suceava, din România şi din lume!” a declarat dna Georgeta Nadia Creţuleac, director executiv DGASPC Suceava.(C.V.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI