Activităţi preventive antidrog organizate în unităţi de învăţământ din judeţ

În perioada 23 – 27 octombrie a.c., în cadrul săptămânii dedicate activităţilor din programul naţional ,,Şcoala Altfel”, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava au susţinut o serie de activităţi prevenire şi de promovare a unui stil de viaţă sănătos, pentru 420 de elevi de gimnaziu şi liceu din 7 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Suceava, am fost informaţi printr-un comunicat.

„Necesitatea adoptării unor comportamente sănătoase de viaţă: alimentaţie sănătoasă, igienă, mişcare, program adecvat de somn, comportamente preventive, versus comportamente nesănătoase de viaţă: alimentaţie nesănătoasă, sedentarism, comportamente viciate – consumul de tutun, alcool, medicamente fără prescripţie au fost subiectele discutate în cadrul activităţilor desfăşurate în ciclul gimnazial.

Liceenii care au participat la activităţi au dezbătut împreună cu specialiştii antidrog cauzele consumului de substanţe psihoactive în rândul tinerilor şi cum pot face faţă presiunii anturajului atunci când sunt puşi în faţa unei decizii. De asemenea, au fost abordate aspecte referitoare la dependenţă, toleranţă, modalitatea în care se schimbă comportamentul unei persoane consumatoare, efectele fiziologice şi medicale ce decurg dintr-un consum pe termen lung şi aspecte juridice ce ţin de regimul drogurilor” ne-a transmis CPECA Suceava.

Ni s-a precizat că activităţile desfăşurate în această perioadă s-au subscris campaniei naţionale „Consumul de droguri ne priveşte pe toţi!”, prin intermediul căreia CPECA Suceava îşi propune să promoveze în rândul adolescenţilor şi tinerilor dezvoltarea unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de substanţe. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI